Lame de argintscrima satu mare

După câteva zile de secetă la CN de Scrimă Copii din București, iată că au venit și primele succese pentru scrima sătmăreană.

Primul care a spart gheața a fost Nicolas Pop, sătmăreanul reușind să câștige medalia de argint la individual floretă 12 -13 ani. Nicolas a avut un parcurs aproape perfect și după ce a trecut de trei competitori a trebuit să se recunoască învins în finală, pe care a pierdut-o, scor 6-10, în fața lui Ionuț Stoe de la Triumf București.

Ceilalți sătmăreni s-au clasat pe următoarele locuri: Răzvan Nojea – 8, Matei Serghie – 14, Richard Jager – 23.

Luni a fost programată proba pe echipe la masculin. 11 formații s-au întrecut pe planșele din Capitală, au intrat pe un tablou de eliminări, cu meciuri de clasament până la locul 11.

Echipa sătmăreană, formată din Nicolas Pop, Matei Serghie, Răzvan Nojea, a intrat direct pe tabloul de 8. Acolo a învins ACS Balestra 2 cu 45-10, după care a trecut de Triumf București, scor 45-22. În marea finală, sătmărenii au pierdut cu ACS Balestra, scor 26-45 și astfel că au cucerit medaliile de argint. CS Satu Mare 2 a încheiat concursul pe locul 11.

Sătmărenii sunt antrenați de Dan Șuta, Arnold Izsaki, Attila File și Eva Lengyel.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts