More


  Moarte suspectă la Spitalul Judeţean

  - Advertisement -

  deces

  O fetiță de un an și două luni a murit în condiții suspecte la Spitalul Județean Satu Mare, cazul fiind anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. Deocamdată nu se știe exact din ce cauze şi cum a murit micuţa, acest lucru urmând să fie stabilit după efectuarea autopsiei. Nu este exclusă nicio ipoteză.

  Cazul a ajuns în atenția procurorilor după ce a fost relatat pe facebook, de către o femeie care ulterior și-a șters postarea.

  Aşadar, potrivit acesteia, numele fetiţei este Denisa Nicoleta şi a trăit alături de părinți într-o colibă de pe malul Someşului. În luna ianuarie, după o anchetă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, fetiţa a fost luată de la părinţi şi a ajuns în grija unui asistent maternal.

  Situaţia fetiţei este una încâlcită în birocraţie. Ea nu are certificat de naştere şi cu siguranţă nici medic de familie. În 26 mai, i s-a făcut rău, asistenta maternală a solicitat ambulanța, a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare unde a decedat.

  ”Vă relatez pe scurt cum au decurs lucrurile acolo, iar mai departe puteți să vă dați și voi cu părerea. La Urgență, știind că este un copil care a fost adus în urma unei crize epileptice, l-au ținut vreo 5-6 ore acolo, investigații, analizele de sânge au venit în vreo 4-5 ore, poate nu considerau că e urgență. Nu s-au repetat crizele cât a stat în Urgență, dar totuși s-au gândit să o interneze. Pe Secția de Pediatrie, zic eu, din punct de vedere al unuia care n-a studiat Neurologie sau NeuroPediatrie, a intrat în status epilepticus. Medicul de servici (nu știu dacă era Pediatru, Neurolog, Medic de Familie) i-a administrat de două ori cate 5 ml de Diazepam intramuscular (în ghidurile de Neurologie zice că se administrează 0,3-0,5 ml /kgcorp intravenos lent sau intrarectal pt a preveni riscul de apnee, hipotensiune arterială)….fetița având doar 8 kg, puteți să faceți un calcul simplu și veți constata că a primit o doză cam mare. Normal că a facut stop cardio respirator, fără nicio șansă de a mai fi salvată”, a scris Adina R.

  Procurorii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă. Ei nu exclud nicio variantă şi trebuie să stabilească exact cum a murit fetiţa, dacă a fost vorba despre accident, agresiune sau culpă medicală.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img