Musafiri de seamă în studiourile Nord Vest TVmusafiri

Micuții din clasa pregătitoare de la Liceul de Arte au venit, ieri, în vizită “de serviciu” la Nord Vest TV. Ei au fost redactori, reporteri și adevărați jurnaliști pentru o zi.

Când vine vorba despre schimbări în sistemul de învățământ românesc, opinia publică vorbește pe bună dreptate despre crearea unui mediu de învățare mai puțin teoretic și mai mult practic, prin experiență directă – așa cum se întâmplă în țări precum Norvegia sau Australia, unde metodele folosite se dovedesc mult mai eficiente și mai puțin stresante pentru elevi. România face totuși pași în această direcție, “Școala Altfel” fiind un program care deschide tocmai această traiectorie de evoluție.

Fascinați de lumini, decoruri și aparatură
Deși în mod normal procesul didactic este probabil mai creativ decât în alte unități de învățământ, de programul “Școala Altfel” au “profitat” și copilașii din clasa pregătitoare de la Liceul de Arte din Satu Mare. Aceștia au venit la studiourile Nord Vest TV plini de energie și entuziasm.

Au pus întrebări despre “ce” și “cum” se face într-o televiziune, au admirat luminile puternice din studiouri, li s-a explicat din ce materiale sunt făcute decorurile, ce tematici vor să reprezinte, ce emisiuni se filmează, dar și cum funcționează aparatura prin care ceea ce se întâmplă în studiouri devine imagine pe micile ecrane de acasă.

Au acumulat noi cunoștințe
Jurnaliștii de la Nord Vest TV s-au îngrijit să le ofere copiilor o experiență cât mai frumoasă, relaxantă, dar și cu rod – astfel că ei au rămas cu câteva noțiuni noi la plecarea din studiouri: ce este o lavalieră, care e diferența dintre sunetul analog și cel digital, ce reprezintă o redacție și cum/ unde se face cotidianul GNV. A fost prezentă, alături de colegii ei, și Mara Jofi – o cunoscătoare deja avizată a tot ceea ce “mișcă” în televiziune. Cu toate acestea, ea spune că nu își dorește să urmeze cariera de jurnalist a mamei sale, Raluca Jofi, ci vrea să devină designer vestimentar.

Astfel de vizite impactează copiii foarte mult, întrucât pentru ei lumea televiziunii e o lume fascinantă și în acest mod își fac o idee despre acest domeniu atât de ofertant. Cine știe… într-o zi poate chiar unii dintre ei vor fi următoarea generație de jurnaliști Nord Vest TV și GNV. Vă mai așteptăm, copii!
Rareș Jucan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts