Percheziţii ale mascaților la Satu Mare și în alte patru județemascati

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, Satu Mare, Bacău, Braşov şi Buzău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 22 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

La data de 15 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Satu Mare, Bacău, Braşov şi Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, în Iaşi, Satu Mare, Braşov şi Buzău pentru destructurarea unei grupări infracţionale. În perioada 2010-2013, membrii grupării ar fi acţionat pe raza mai multor judeţe din ţară pe linia evaziunii fiscale şi spălării banilor.

Din cercetări a rezultat că societăţile comerciale implicate ar fi acţionat pe trei paliere infracţionale şi ar fi creat pe fiecare palier circuite fictive de facturi fiscale, care aveau ca obiect prestari de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi.

De asemenea, acestea şi-ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii (excavatoare, buldozere), în scopul creării unui TVA deductibil.

Prejudiciul creat este de aproximativ 6 milioane de lei. Pe parcursul percheziţiilor, au fost conduse la cercetări 12 persoane. În baza probatoriului administrat, trei bărbaţi au fost reţinuţi petru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iaşi, cu propuneri legale. De asemenea, faţă de 6 bărbaţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts