Pompierii sătmăreni, cei mai buni la concursul de descarcerare!pompieri satmareni

Ieri, 9 iunie 2017, s-a încheiat faza a doua zonală a Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, ediţia 2017, care s-a desfăşurat, în perioada 07-09 iunie a.c. în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj.

La acest eveniment au participat şase echipaje de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Sălaj.

Lotul sătmărean a fost format din: Lt.Col. Aurel ULICI – şef lot, Plt.adj. Antonio ARDELEAN – şef echipaj, Sg.maj. Cristopher HAJDU – paramedic, Sg.maj.Georgel POR– paramedic, Plt. Emil HOTEA – paramedic/servant și Plt. Adrian ARDELEAN – servant.

Competiţia a cuprins două probe desfăşurate în două etape: “Descarcerarea din vehicule” şi “Acordarea primului-ajutor calificat”.

Pe parcursul celor două probe câte două echipaje au lucrat simultan, abilităţile apreciate de către evaluatori au fost atât îndemânarea şi rapiditatea, cât şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor şi procedurilor specifice. După desfăşurarea concursului, podiumul s-a prezentat astfel:

1. Proba de descarcerare din vehicule- locul întâi I.S.U. Satu Mare, locul al II-lea I.S.U. Bihor şi locul trei i-a revenit echipajului de la I.S.U Cluj.

2. Proba de acordare a primului ajutor calificat: locul întâi i-a revenit echipajului I.S.U. Maramureş, urmat de echipajele I.S.U. Cluj şi I.S.U. Satu Mare.

Au mai fost acordate şi alte distincţii:
1. Distincţia de “Cel mai bun comandant de echipaj” i-a revenit lui Plt. Maj. Ardelean Anton de la I.S.U Satu Mare;

pompieri satmareni 1

2. Distincţiile de “Cea mai bună echipă de servanţi” şi „Cea mai bună echipă de paramedici” au fost acordate echipajelor de la I.S.U. Satu Mare. Echipajele aflate pe primul loc la proba de descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat vor merge la faza naţională a competiţiei. A fost o competiţie foarte disputată, bazată pe fair-play, fiind totodată şi o oportunitate pentru socializare, schimb de experienţă, testarea deprinderilor practice şi îmbunătăţirea practicilor de lucru, un eveniment cu adevărat deosebit, desfăşurat într-o locaţie în care condiţiile puse la dispoziţie au fost la standarde înalte, iar rezultatul este unul care ne onorează şi ne dă mari speranţe pentru viitor.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts