More


  Poveste cu final fericit! Bingo, căţeluşa care a fost salvată de la moarte

  - Advertisement -

  Bingo-4

  Bingo este o căţeluşă mioritic românesc, norocoasă şi luptătoare. Din păcate a avut parte de nişte stăpâni inumani care au tratat-o cu multă cruzime. Sărăcuţa ar fi murit dacă nu ar fi fost găsită de o inimă mare, în persoana lui Imre Szakacs, omul care are două mari pasiuni, dragostea de animale şi cultura vinului.

  Când a fost găsită căţeluşa Bingo era foarte slăbită, murdară şi cu blana încâlcită. Bingo este din rasa mioritic românesc, o rasa foarte veche, răspândită pe toată suprafaţa ţării, un excelent câine de turmă şi în acelaşi timp un paznic care nu poate fi corupt, dar şi un câine de însoţire căruia cu greu i se poate găsi egal între celelalte rase ale lumii. Din păcate toate aceste calităţi nu au fost apreciate de stăpânii caţeluşei care au supus-o unor tratamente îngrozitoare. Din fericire sfârşitul inevitabil la care era condamnată nu a mai venit deoarece a fost găsită de o inimă mare, un mare iubitor de animale, Imre Szakacs – Orha, cel care s-a ataşat imediat de Bingo şi care nu a pregetat nici un efort pentru a o pune pe picioare. Povestea, salvării lui Bingo este una emoţionantă. Iat-o!

  “Bingo, este o femelă mioritic românesc şi are aproximativ 3 ani.Am găsit-o acum 2 luni pe strada Gellert Sandor pe lângă Someş, împreuna cu domnul Benka Laszlo. Era foarte slăbită, murdară şi avea blana încâlcită. Avea capcană, laţ pe gât (slipknot) şi pe picior. Am chemat veterinarul Magos Attila şi a fost nevoie de anestezie totală ca sa o eliberăm de laţul de pe picior. O lună i-au fost administrate medicamente ( antibiotice şi analgezice). M-am ataşat foarte mult de ea, a fost tunsă şi îngrijită. Desigur că nu au lipsit nici scandalurile cu vecinii din bloc care întrebau ritos, ce cauta câinele în curte. Din păcate Bingo a disparut într-o zi, mai bine zis a fost furată. A reapărut acum două săptămâni, înfometată din nou. Edemul de pe picior era într-o stsre agravată. Aveam de ales între eutanasiere sau amputare. Am ales varianta a doua. Mulţumesc veterinarilor Molnar (tată şi fiu) pentru atitudinea profesională de care au dat dovadă. Acum câinele este în perioda de recuperare, pe strada Gellert Sandor 64 în curte. Să speram că şi vecinii o vor accepta.” ne-a spus Imi.

  Bingo-3

  Maestru în cultura vinului
  Pe lângă marea dragoste pe care o are pentru animale, Imi mai este şi un mare pasionat în tot ce înseamnă cultura vinului. În 2014 Imre Szakacs – Orha, înfiinţa la Satu Mare, în premieră naţională, Wine-in-Business, o divizie de educaţie în cultura vinului din cadrul Asociaţiei Consult Scolari. Creat ca un centru de formare, primul acreditat WSET din ţară de acest fel, Wine-in-Business este şi astăzi o sursă de inspiraţie şi de cunoaştere pentru toţi elevii săi, internaţionali sau nu.

  Imi este trainer autorizat WSET, după cum este şi general manager la Wine-in-Business şi Consult Scolari. “ Ca să înţeleagă mai bine oamenii ce fac eu ar fi bine să le prezint domeniul de activitate a al WSET, adică Wine and Spirit Education Trust. Cu o experienţă de peste 40 de ani, WSET este lider mondial în programele educaţionale de calificare în lumea vinurilor şi a spirtoaselor. Are sediul la Londra şi filiale în mai toată lumea iar materialele de curs sunt foarte sistematizate şi revizuite la un interval de 3 ani. Sistemul de predare WSET se compune din diferite nivele: WSET Level 1 Award in Wines (QCF), WSET Level 2 Award in Wines and Spirits (QCF), WSET Level 3 Award in Wines and Spirits (QCF), Diploma Course, Diploma of Honours, The Institute of Masters of Wine. Deşi am început doar de doi ani, cursurile s-au bucurat de o mare popularitate, iubitorii vinului de la noi având acces la Level 1 şi 2 (fie ambele, fie primul nivel), şi recent – în premieră absolută la noi – , Wine-in-Business a obţinut autorizarea internaţională pentru a susţine Level 3”, ne lămureşte Imi.

  Bingo-1

  Sigur că pentru a ajunge la acest nivel este nevoie de multă muncă, perseverenţă şi abilitatea de a selecta un foarte vast volum de informaţii. După ce a terminat colegiul de ziaristică „Ady Endre” din Oradea şi a absolvit Studii Americane din cadrul Universităţii „Eotvos Lorand” din Budapesta, Imre a intrat în contact cu ceea ce se cheamă cultura vinului. Astfel că în perioada 2014-2015 a obţinut diploma WSET, Weinakademie Osterreich, Austria, după care în 2015 a urmat WSET Certified Educator, Londra şi urmează să obbţină în 4-5 ani “doctoratul” în cultura vinului, The Institute of Masters of Wine (în prezent în toată lumea sunt 354 MW în 28 de ţări, el fiind printre puţinii din România care va avea o astfel de calificare). Sătmăreanul se specializează în străinătate, în ţări cu mare tradiţie în cultura viţei de vie precum Franţa (Valea Ronului şi Bordeaux) Portugalia (Douro), Spania ( Priorat şi Rioja) şi anul acesta în Chile.

  Nicolae Ghișan

  Bingo-6  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img