More


  Președintele COSR le-a felicitat pe spadasinele medaliate cu bronz la Europene

  - Advertisement -

  Președintele COSR le-a felicitat pe spadasine

  Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, le-a felicitat și încurajat pe tinerele componente ale echipei de spadă a României, medaliate cu bronz, sâmbătă, la Campionatele Europene de la Tbilisi.

  ‘’Felicitări pentru lecția concentrare, puterea de a forma o echipă închegată și dorința de a învinge pe care au oferit-o Amalia Tătăran, Greta Vereș, Raluca Sbîrcia și Adela Danciu la Campionatele Europene de la Tbilisi. Un mare bravo pentru cele patru sportive, care, fără o experiență prea bogată în competițiile internaționale de la acest nivel, au reușit să păstreze tradiția României de a obține rezultate notabile în competițiile feminine de spadă pe echipe. Încă o dată felicitări pentru performanța reușită și cât mai multe reușite de acum înainte’’, a declarat Covaliu, citat de site-ul COSR.

  În finala mică, Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereș (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) și Adela Danciu (CSU Craiova), pregătite de antrenorul George Epurescu, au învins cu 45-38 formația Estoniei.

  Pentru Adela Danciu, 23 de ani, și Greta Vereș, 22 de ani, Europenele de la Tbilisi au însemnat debutul într-o competiție de asemenea anvergură. Amalia Tătăran, 22 de ani, a mai făcut parte din echipa medaliată cu argint la Europenele din 2013, iar Raluca Sbîrcia, 27 de ani, a fost prezentă la Mondialele din 2013 de la Budapesta, unde a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului.
  La Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, echipa feminină de spadă a României, alcătuită din Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop și Ana-Maria Popescu, a cucerit prima medalie olimpică de aur în competiția pe echipe din istoria scrimei românești.
  În ultimii 11 ani, echipa feminină de spadă a României a cucerit șase medalii de aur, două de argint și una de bronz la Campionatele Europene, precizează sursa amintită.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img