Primăria Satu Mare și proiectele aflate în derulareprimaria

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, câteva teme de actualitate privind noua lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, descentralizarea, cât şi ultimele date legate de proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Satu Mare. Cu această ocazie a afirmat că Legea salarizării va fi benefică pentru administrația sătmăreană.

Ce spune primarul despre noua lege a salarizării din fondurile publice
În deschiderea întâlnirii cu reprezentanţii mass media, edilul a ţinut să salute adoptarea Legii salarizării şi a subliniat că acest lucru va avea consecinţe pozitive asupra administraţiei publice sătmărene. Cu toate că noua lege va produce schimbări semnificative la nivelul salarizării funcţionarilor publici şi a personalului contractual, primarul Kereskényi Gábor a precizat că este îmbucurător faptul că acum angajaţii vor fi mai motivaţi, prin această lege urmărindu-se recompensarea performanţei.

Cluburile și bazele sportive, transferate în administrarea locală
De asemenea, primarul municipiului a transmis că, în cadrul întâlnirii organizate de Asociaţia Municipiilor din România la care a participat luni, 12 iunie, a fost informat despre intenţia Ministerului Tineretului şi Sportului de a transfera cluburile şi bazele sportive în administrarea municipiilor. Referitor la această temă, primarul a explicat situaţia în care se află Hotelul Sport care ar urma să ajungă în administraţia municipalităţii. Kereskényi Gábor a declarat că a avut personal discuţii pe acest subiect cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, concluziile fiind acelea că reprezentanţii sportului sătmărean au mare nevoie de aceste spaţii şi clădiri. În aceeaşi situaţie se află şi baza sportivă Dinamo, modernizarea acesteia fiind inclusă în bugetul local, însă primarul a afirmat că deocamdată “suntem la faza de obţinere a avizelor necesare demarării lucrărilor de reabilitare.”

Se efectuează intens lucrări ce privesc infrastructura rutieră
Un alt subiect de discuţie dezbătut în cadrul conferinţei a fost legat de reabilitarea străzilor din municipiul Satu Mare, în prezent fiind în lucru 15 şantiere. „Modernizarea infrastructurii şi dezvoltarea urbană în care am inclus și modernizarea Centrului Nou a fost primul capitol din programul de dezvoltare al municipiului Satu Mare pe care l-am prezentat sătmărenilor înainte de alegerile locale. Treptat, fiecare obiectiv și angajamanet pe care ni l-am asumat față de cetățeni este pus și în practică.Printre cele mai ample lucrări pe care vreau să le amintesc la acest capitol sunt cele din cartierul Micro 15, zona Oituz, unde până acum a băltit apa, Piaţa 25 Octombrie şi cele patru cvartale de parcări din Carpaţi II şi Micro 17”, a declarat Kereskényi Gábor.

Reabilitareîn Centrul Nou
În prezent se lucrează şi la documentația de întăbulare a zonei Centrul Nou. “Ne dorim ca în proiectul de reabilitare să fie inclusă și zona fântânii arteziene, care în acest moment se află în proprietatea Consiliului Județean Satu Mare, dar am întreprins demersuri în acest sens, de trecere în administrarea Primăriei. Reabilitarea acelei zone, respectiv a platoului cu tot ceea ce presupune proiectul se va face într-o altă fază deoarece procedura este puţin mai amplă“, a precizat primarul Kereskényi Gábor.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts