More


  “Şcoala Altfel” în stil italian

  - Advertisement -

  ziua italiei

  Faptul că anul acesta programul “Școala Altfel” a oferit flexibilitate prin noul concept atât unităților de învățământ, cât și cadrelor didactice, a rezultat într-o abundență de activități educaționale extracurriculare în ultima perioadă. În acest demers se înscrie și activitatea organizată cu ocazia Zilei Italiei de către clasa pregătitoare C de la Școala Grigore Moisil din Satu Mare.

  Mișcare și dezvoltare personală
  Ieri a fost Ziua Internațională a Prieteniei, iar elevii de la Școala Grigore Moisil, coordonați de învățătoarea Loredana Ruba, au ales să o celebreze prin promovarea diversității culturale – pentru că acesta este probabil tipul de prietenie care se va dezvolta cel mai mult în viitor – comunicarea interculturală și cooperarea pe întreaga planetă. De aceea, a învăța despre alte culturi este de un real beneficiu atât pentru azi, cât și pentru mâine. Ei au ales Italia și au făcut mișcare pe melodii ale unor cântece italiene, au participat la activități de dezvoltare personală adaptate temei și au avut de asemenea obiectivul ca până la finalul acțiunii fiecare elev să cunoască 10 cuvinte în limba italiană.

  Copiii au devenit pizzeri pentru o zi
  Punctul de atracție al întregii manifestări a fost faptul că elevii au pregătit cu mânuțele lor pizza, care a fost pe urmă coaptă în cadrul locației private în care s-a desfășurat evenimentul. Aceștia au avut pe mese toate ingrendietele necesare, astfel că au putut să-și dea frâu liber ingeniozității și creativității.

  ziua italiei1

  La final, copiii au savurat un desert special făcut pentru Ziua Italiei – în celebra formă de cizmă pe care această țară o prezintă, așa cum se vede pe hărți. Totodată, s-au distrat încercând să spargă piniata confecționată chiar de ei în care au pus dulciuri.

  După o zi în care școala a fost cu adevărat “altfel”, micii elevi s-au declarat încântați de experiența trăită și evident – și-ar dori să o repete cât mai des, pentru că o școală mai puțin teoretică și mai mult practică – le surâde din plin.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img