Tabără de meșteșuguri ”Să nu ne uităm tradițiile”mestesug

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, în perioada 19-24 iunie, are loc tabăra de meșteșuguri și artă tradițională “Să nu ne uităm tradițiile”- ediția I. Ieri, copiii participanți de la Ansamblurile Folclorice din județ au lucrat alături de meșterul olar Istvanfi Geza din Vama.

Într-o eră în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului în fața calculatoarelor, e important să ne îndreptăm atenția măcar din când în când și către lumea reală, nu doar cea virtuală. Tocmai în această idee, în perioada 19 – 24 iunie, la Oțeloaia, se desfășoară o tabără de meșteșuguri și artă tradițională.

Meșterul olar Istvanfi Geza din Vama le-a dezvăluit copiilor tainele lutului, la activitate participând inclusiv directorul Centrului de Creație, Robert Laszlo, care a retrăit oarecum bucuria de a fi din nou copil. Tabăra de meșteșuguri își propune multe obiective, fiind un proiect pilot pentru județul Satu Mare. Mai multe detalii a oferit consultantul artistic de la Centrul de Creație, Maria Carmen Sas.

Copiii au participat la activități curioși și plini de entuziasm, zâmbetele fiind meniul principal al acestei zile.

Astfel de inițiative contribuie la redescoperirea valorilor tradiționale de către generațiile mai tinere, le oferă copiilor șansa de a explora o lume cu care poate nu au contact zilnic și cu siguranță îi îmbogățește spiritual.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts