Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită la Satu Maremediu

Ziua Mondială a Mediului este celebrată în fiecare an pe data de 5 iunie, în peste 100 de țări fiind organizate manifestări pentru conștientizarea populației privind problemele de mediu.

Scopul marcării acestei zile este de a trezi în oameni responsabilitatea că fiecare trebuie să facă ceva pentru ocrotirea naturii şi a mediului înconjurător, să trăiască în armonie cu acesta.

În acest an Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a marcat evenimentul la data de 07.06.2017, la sediul instituției, prin derularea unor acțiuni pentru cunoașterea mediului înconjurător, de educație ecologică în domeniul deșeurilor, cu elevi din clasele a III-a , învățător Gliguța Rodica, și clasa a IV-a , de la Școala Gimnazială “Grigore Moisil” din municipiul Satu Mare. Aceștia au prezentat proiecte privind importanța protejării unor specii de floră și faună, despre colectarea selectivă a deșeurilor atât la școală, la locul de joacă, dar și acasă, în scopul reciclării și valorificării acestora. Interesul elevilor a fost crescut în urma prezentării unor aspecte legate de activitatea instituției noastre și a permis o participare interactivă a tuturor celor prezenți.

Nu a lipsit , în final, recompensarea tuturor participanților cu fructe și dulciuri, pentru modul de însușire și abordare a problematicii de mediu.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts