More


  400 000 euro pentru meciurile ligii a 2-a

  - Advertisement -
  O camera de transmisie TV este vazuta in timpul meciului Dinamo Bucuresti - Petrolul Ploiesti din etapa a VIII-a a Ligii I, in Bucuresti, sambata, 21 septembrie 2013. VLAD STAN / MEDIAFAX FOTO

  Un punct interesant pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a cluburilor din Liga 2 care a avut loc marti, 25 iulie, la baza sportivă a Federaţiei Române de Fotbal de la Mogoşoaia, a fost cel legat de “mandatarea FRF pentru vânzarea drepturilor tv aferente competiţiei Liga 2, ediţia 2017-2018”.

  Dintre cei 18 reprezentanţi ai cluburilor din noul sezon al Liga 2 prezenţi la şedinţă, doar 17 au votat ca FRF să fie mandatată să negocieze comercializarea drepturilor TV pentru sezonul 2017-2018. Printre ei si reprezentantul Olimpiei, Cosmin Iuhas. Conducătorul UTA-ei a votat împotrivă, echipa arădeană fiind singura nemulţumită faţă de suma despre care se discută că ar putea fi acordată de DigiSport pentru a transmite noua ediţie de campionat a eşalonului secund.

  Conform Liga2.ro, suma despre care FRFşi DigiSport discută în acest moment se învârte în jurul a 400.000 de euro. Televiziunea a propus o creştere procentuală de 15 la sută faţă de suma oferită sezonul trecut şi cere stabilitate în noua ediţie, pornind de la stoparea retragerilor cluburilor din campionat, până la dispariţia oricărei opuneri din partea vreunei echipe în privinţa nemulţumirii programului la care vrea televiziunea să transmită.

  Foresta nu a avut reprezentant, iar Metalul Reşiţa nu avea drept de participare la şedinţă, pentru că nu s-a întrunit Comitetul Executiv al FRF pentru a valida completarea locului vacant lăsat de FC Braşov.

  În sezonul trecut, drepturile TV ale Ligii 2 au costat-o pe Digi aproximativ 350.000 de euro. UTA a transmis înainte returului barajului de promovare cu ACS Poli că nu permite televizarea jocului, deoarece nu va primit niciun ban în plus. Arădenii au avut 28 de meciuri televizate în sezonul recent încheiat, pentru care a încasat 23.000 de euro, sumă primită şi de cluburile cu cinci meciuri televizate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare