More


  Britanicul Graham Jarvis, favorit să câștige pentru a șasea oară Red Bull Romaniacs

  - Advertisement -

  red mani

  Britanicul Graham Jarvis (Husqvarna), riderul cu cele mai multe victorii la Red Bull Romaniacs, cinci la număr, este favorit să câștige și în acest an cel mai dur raliu din lume, care începe marți, cu un prolog care va avea loc în centrul Sibiului, spune Andy Fazekas, unul din organizatorii competiției.

  Jarvis, supranumit ‘’Regele Carpaților’’, este avantajat și de prognoza meteo, care anunță că va ploua în următoarele zile la Sibiu.

  “Legat de favoriții din acest an, dacă plouă, da, aș merge pe Jarvis. Dacă este uscat, cei tineri vin foarte tare din urmă, în frunte cu Jonny Walker”, a declarat luni, Andy Fazekas, în timpul unei conferințe de presă.

  red

  În acest an se înregistrează un record de participanți la Red Bull Romaniacs, 500 de rideri din 49 de țări, dintre care britanicii Graham Jarvis (Husqvarna) și Jonny Walker (KTM) se numără printre favoriții la titlu. Jarvis a declarat deja că este dornic să își apere titlul. Anul trecut Jarvis a câștigat titlul cu numărul cinci și este prezent pentru a 10-a oară la startul raliului de la Sibiu.

  Jonny Walker (KTM) a fost nevoit să se retragă anul trecut în urma unei accidentări suferite chiar în prima zi de off-road, însă anul acesta este determinat să câștige titlul cu numărul trei. Cel mai tânăr câștigător al Red Bull Romaniacs are toate șansele să îi egaleze anul acesta recordul francezului Cyril Despres — primul câștigător din istoria raliului, care a dobândit trei titluri și este devansat în clasament doar de Jarvis.

  “Aștept cu nerăbdare cursa din acest an pentru a încerca să mă revanșez după ce mi-am fracturat piciorul anul trecut, când speram la a treia victorie consecutivă. Mă întorc anul acesta să lupt pentru victorie”, a spus Jonny Walker.

  Mani, omul recordurilor
  Sătmăreanul Mani Gyenes e singurul pilot care a participat la toate ediţiile de până acum şi singurul care le-a şi terminat.

  Pilotul nostru de la Autonet Motorcycle Team este pregătit să îmbunătăţească un record al competiţiei. Este singurul rider care a participat şi care a terminat toate ediţiile RBR de până acum.

  red3

  Totodată, a reuşit să câştige două dintre ele în 2005 şi 2006 la Expert Team cu Laszlo Olah, la care se mai adaugă podiumuri la Expert Single, Silver şi curse terminate la clasa Pro, actuala Gold. La actuala ediţie s-a înscris la clasa Silver, a doua ca dificultate.

  “S-au înscris 117 participanţi la Clasa Silver. Sunt pregătit, îmi propun să termin cât mai aproape de podium, sau chiar pe podium la final. Dar va fi greu pentru că de la ediţia trecută nu m-am antrenat pentru hard enduro, nu am o motocicletă pentru astfel de competiţie. Am primit una zilele acestea de la Marcel Butuza din Braşov, mi-a împrumutat o motocicletă cu care încerc să mă obişnuiesc până la concurs. Este vorba de un KTM 300 cc în 2 timpi”, ne-a declarat Mani Gyenes.

  Marți, la ora 17,00, pe B-dul Coposu din centrul Sibiului se va da startul în cea de a 14-a ediție a Red Bull Romaniacs. Cel mai dificil raliu hard enduro din lume debutează cu Prologul urban, în care riderii luptă pentru un loc cât mai bun pe ordinea de start a primei zile de off-road. Printre participanți se numără și concurenți români, însă aceștia nu sunt cotați ca favoriți pentru câștigarea acestei competiții.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img