More


  Bronz la Europenele U20 pentru Lenard Berei

  - Advertisement -

  berei

  Performanță extraordinară obținută de sătmăreanul Lenard Berei la Campionatul European de lupte U20 de la Dortmund.

  Sportivul crescut la CS Satu Mare-Cetate Ardud și legitimat din acest an la CSA Steaua a obținut medalia de bronz la categoria 120 kg după un concurs în care a cedat doar în fața campionului continental, Pataradze din Georgia. Performanța e cu atât mai importantă cu cât medalia lui Berei este singura la masculin la aceste Europene pentru delegația României.

  berei4

  ”E o performanță uriașă pentru Berei și pentru noi. O confirmare a faptului că acest băiat are valoare și mult potențial. L-a bătut în semifinale doar georgianul care e și campionul european și la ora actuală e greu de depășit. În rest, cred că Berei poate să bată orice sportiv de la categoria lui din Europa” spune antrenorul Tudor Barbul, care e încrezător și speră ca și la Mondialele de peste trei săptămâni Berei să facă o figură frumoasă. ”Va trebui să avem grije de el, să-i asigurăm refacerea și să-l ținem în formă căci în Finlanda cred că poate urca și acolo pe podium”, a mai spus Barbul care alături de Claudiu Blaga a făcut deplasarea la Europenele de la Dortmund.

  berei3

  În privința traseului pe care Berei l-a avut până pe podium, acesta a trecut de un sportiv din Ucraina în primul tur cu 8-2. A învins un croat prin tuș după ce a fost condus cu 2-0 iar apoi a cedat în semifinale în fața georgianului Pataradze, 2-7. În meciul pentru bronz a reușit să își depășească adversarul, un croat, scor 2-0.

  Un alt sătmărean, Marius Bulgăr, a fost și el prezent la competiție dar a fost eliminat în primul tur.

  berei1

  ”Marius e mai mic cu trei ani față de adversarii de la această competiție. A venit și după slăbire, dar ca experiență cred că i-a prins bine”, a povestit Barbul.

  Centru Olimpic de cadeți, la Satu Mare
  Antrenorul Tudor Barbul era extrem de fericit după terminarea Europenelor de la Dortmund. Nu doar pentru medalia obținută de Lenard Berei ci și pentru faptul că oficialii Federației Române de Lupte au confirmat că din ianuarie Centrul Olimpic la cadeți va veni la Satu Mare. Iar antrenori coordonatori au fost desemnați sătmărenii Tudor Barbul și Claudiu Blaga.

  ”Ni s-au arătat documentele , vom alege în următoarele zile și locația, la Ardud sau Satu Mare. Ideal ar fi fost Hotelul Sport, dar știm cu toții care e situația de acolo. E o confirmare a rezultatelor pe care de ani buni le avem aici la Satu Mare și Ardud”, ne-a declarat Tudor Barbul.

  Reamintim că la Naționalele de cadeți din acest an, CS Satu Mare-CETATE Ardud a terminat pe primul loc în clasamentul pe cluburi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare