Bronz la Europenele U20 pentru Lenard Berei

berei

Performanță extraordinară obținută de sătmăreanul Lenard Berei la Campionatul European de lupte U20 de la Dortmund.

Sportivul crescut la CS Satu Mare-Cetate Ardud și legitimat din acest an la CSA Steaua a obținut medalia de bronz la categoria 120 kg după un concurs în care a cedat doar în fața campionului continental, Pataradze din Georgia. Performanța e cu atât mai importantă cu cât medalia lui Berei este singura la masculin la aceste Europene pentru delegația României.

berei4

”E o performanță uriașă pentru Berei și pentru noi. O confirmare a faptului că acest băiat are valoare și mult potențial. L-a bătut în semifinale doar georgianul care e și campionul european și la ora actuală e greu de depășit. În rest, cred că Berei poate să bată orice sportiv de la categoria lui din Europa” spune antrenorul Tudor Barbul, care e încrezător și speră ca și la Mondialele de peste trei săptămâni Berei să facă o figură frumoasă. ”Va trebui să avem grije de el, să-i asigurăm refacerea și să-l ținem în formă căci în Finlanda cred că poate urca și acolo pe podium”, a mai spus Barbul care alături de Claudiu Blaga a făcut deplasarea la Europenele de la Dortmund.

berei3

În privința traseului pe care Berei l-a avut până pe podium, acesta a trecut de un sportiv din Ucraina în primul tur cu 8-2. A învins un croat prin tuș după ce a fost condus cu 2-0 iar apoi a cedat în semifinale în fața georgianului Pataradze, 2-7. În meciul pentru bronz a reușit să își depășească adversarul, un croat, scor 2-0.

Un alt sătmărean, Marius Bulgăr, a fost și el prezent la competiție dar a fost eliminat în primul tur.

berei1

”Marius e mai mic cu trei ani față de adversarii de la această competiție. A venit și după slăbire, dar ca experiență cred că i-a prins bine”, a povestit Barbul.

Centru Olimpic de cadeți, la Satu Mare
Antrenorul Tudor Barbul era extrem de fericit după terminarea Europenelor de la Dortmund. Nu doar pentru medalia obținută de Lenard Berei ci și pentru faptul că oficialii Federației Române de Lupte au confirmat că din ianuarie Centrul Olimpic la cadeți va veni la Satu Mare. Iar antrenori coordonatori au fost desemnați sătmărenii Tudor Barbul și Claudiu Blaga.

”Ni s-au arătat documentele , vom alege în următoarele zile și locația, la Ardud sau Satu Mare. Ideal ar fi fost Hotelul Sport, dar știm cu toții care e situația de acolo. E o confirmare a rezultatelor pe care de ani buni le avem aici la Satu Mare și Ardud”, ne-a declarat Tudor Barbul.

Reamintim că la Naționalele de cadeți din acest an, CS Satu Mare-CETATE Ardud a terminat pe primul loc în clasamentul pe cluburi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ioana Bran: ”Am votat pentru amânarea a plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV”

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, a lucrat intens în aceste zile în comisii și ieri în...

REALITATE. A fost JALE ieri. 19 DECEDAȚI confirmați cu COVID-19 într-o singură zi

Ieri a fost o zi neagră pentru România, fiind consemnați 19 persoane decedate dintre cele infectate cu COVID-19. Din fericire, niciuna dintre aceste persoane...

O nouă veste TRISTĂ în fotbalul sătmărean! Fostul portar și arbitru, FIRI CÂMPAN s-a stins la doar 50 de ani!

  Veștile triste par că nu se mai opresc în această săptămână, în fotbalul sătmărean. Mai întâi l-am pierdut pe fostul atacant  din anii 70-80...

Continuă dotarea spitalelor din județ! Container destinat suspecților de Coronavirus la Spitalul din Negrești Oaș!

Consiliul Județean continuă dotarea spitalelor din județul Satu Mare, pentru o bună funcționare pe perioada stării de urgență. Astăzi, în curtea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a...

Marcel Ciolacu lansează un APEL către toți ROMÂNII: ”Un produs românesc CUMPĂRAT = un loc de muncă SALVAT!”

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un apel către toți românii ca în actualul context actual și cel care va urma să încerce să...