More


  Evaziune fiscală de sute de mii de lei în județ

  =

  Flauden Macelaru, zis Vadar, un barbat care provoca accidente rutiere însuşindu-şi ulterior banii din asigurări, este dus de mascati la sediul Politiei Municipale Buzau, miercuri, 8 aprilie 2015. CIPRIAN STERIAN / MEDIAFAX FOTO

  Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ciocan Cristian Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art.9 alin.1 lit. c din L.241/2005, cu aplicarea art. 35 alin.1 C.pen. Acesta este acuzat de evaziune fiscală în valoare de peste 300.000 de lei.

  În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

  În perioada mai 2011-aprilie 2014, în calitate de administrator al SC Star Vest Construct SRL Certeze, inculpatul Ciocan Cristian Gheorghe a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii activităţi economice nereale, reprezentate de achiziţii de utilaje şi prestări servicii de la SC Nicolas Prest Serv SRL Oradea, SC Pan International SRL Oradea, SC Group Hegykoziconstruct SRL Oradea şi SC On Vogue SRL, societăţi care, în mod real, nu aveau posibilitatea efectuării acestor livrări.

  Din probatoriul administrat s-a constatat că societăţile comerciale care au emis facturile înregistrate nu aveau cum , în mod real, să efectueze lucrările facturate, în măsura în care nu au avut angajaţi şi nu au declarat achiziţii de prestări servicii de la alte societăţi ori au declarat achiziţii de la societăţi care , la rândul lor, nu aveau capacitatea reală de a le presta. Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 318.985 lei, reprezentând impozit pe profit stabilit suplimentar în sumă de 107.561 de lei şi TVA stabilit suplimentar , în sumă de 211.424 de lei. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare. La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul I.P.J. Satu Mare – Serviciul de Investigaţii a Criminalităţii Economice.

  ”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul procurorilor sătmăreni.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img