More


  Muncă “la negru” depistată în județul Satu Mare, iar amenzile au fost usturătoare

  - Advertisement -

  negru

  Trei patroni din județul Satu Mare au fost sancționați cu amenzi în cuantum total de 40.000 de lei pentru că foloseau munca ”la negru”. Unul dintre ei a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că avea doi astfel de muncitori.

  În cursul lunii iunie, inspectorii de muncă sătmăreni au aplicat, în total, 64 de sancţiuni în domeniul relațiilor de muncă, din care 9 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 48.400 lei, şi s-au dispus 124 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.

  Pentru încălcări ale prevederilor Codului Muncii au fost aplicate 38 sancțiuni, din care 5 amenzi în sumă totală de 41.800 lei și 33 avertismente. Au fost sancționați contravențional trei angajatori cu amenzi în sumă totală de 40.000 lei pentru primirea la muncă a patru persoane fără forme legale de angajare, un angajator cu amendă de 1.500 lei pentru nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, și un angajator cu amendă de 300 lei pentru nerespectarea dispozițiilor privind garantarea în plată a salariului minim brut pe economie.

  Pentru încălcarea prevederilor privind Registrul general de evidență a salariaților în formă electronică au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale din care 18 avertismente și 3 amenzi în valoare totală de 1.600 de lei.

  De asemenea, un alt patron a fost amendat cu 5.000 de lei pentru neprezentarea documentelor și informațiilor solicitate de inspectorii de muncă necesare controlului ori cercetării evenimentelor.

  În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate 127 sancțiuni contravenționale, din care 6 amenzi (în valoare totală de 33.500 lei) și 121 avertismente. Au fost dispuse 127 de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate. S-au dispus, printre altele, 4 măsuri pentru oprirea unor echipamente de lucru la care nu erau asigurate măsurile de siguranță pentru lucrători.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img