More


  Pompierii sătmăreni, în finala pe țară la proba ”Descarcerarea din Vehicule”

  - Advertisement -

  pompieri

  În perioada 05 – 07 iulie a.c., pe stadionul Arena Națională, municipiul București a găzduit “Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat”, organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență și de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Fundației pentru SMURD.

  Reamintim faptul că, echipa ISU Satu Mare, a ocupat locului I la proba ”Descarcerarea din Vehicule” a fazei zonale a acestei competiții desfăşurată în perioada 07-09 iunie a.c. în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj.

  În urma câștigării fazelor zonale, 16 echipe din țară, printre care și cea a pompierilor sătmăreni formată din: plt.adj. Ardelean Antonio, sg.maj. Por Georgel, sg.maj. Hajdu Christopher, plt. Hotea Emil, plt.maj. Demian Marian, plt. Ardelean Adrian însoțiți de lt. col. Moraru Bogdan, s-au întrecut pentru obținerea locurilor fruntașe la cea de-a VI-a ediție a “Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat” din București.

  Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorilor le-au fost testate abilitățile și experiența profesională dobândite la probele: ”Descarcerarea din Vehicule” și ”Acordarea Primului Ajutor Calificat”, sub arbitrajul experților din Scoția și Portugalia, precum și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

  În urma derulării primei etape a competiției, sătmărenii alături de alte cinci echipe, la proba “Descarcerarea din Vehicule”, s-au calificat în finală.

  La sfârșitul concursului, dominat de profesionalism, implicare, fair-play şi respect între competitori, echipa reprezentativă a județului Mureș a ocupat locul întâi. Rezultatul colegilor noștrii este unul care ne onorează şi ne bucură, facându-ne mândrii că din nou renumele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEȘ” al judeţului Satu Mare a ajuns să fie sonor pe plan național.
  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img