More


  Totul despre sezonul care va începe pe 5 august!

  =

  liga2

  Reunită la Bucureşti săptămâna trecută, Comisia Ligii a 2-a, formată de curând pentru a discuta problemele din acest campionat sau a veni cu propuneri şi a le comunica Federaţiei Române de Fotbal, a stabilit programul noului sezon al eşalonului secund. În plus, cei şase conducători de cluburi prezenţi la întâlnire au discutat despre campionatul de juniori şi au hotărât să transmită în viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv ca regulamentul barajului pentru promovare/menţinere în Liga 1 să fie schimbat.

  5 august – 9 decembrie / 24 februarie – 2 iunie: datele celor două părţi ale noului sezon al Ligii 2
  Conform liga2.ro, cea mai importantă discuţie care a avut loc între conducătorii Claudiu Drăgan (UTA), Marius Cociu (ASU Poli), Marcel Ghergu (Chindia), Constantin Stancu (CS Mioveni), Auraş Braşoveanu (Dacia Unirea) şi Cătălin Împăratu (CS Baloteşti) a constat în stabilirea datelor exacte ale calendarului competiţional al noului sezon al Ligii 2, ediţia 2017/2018.

  Începutul acestei ediţii de Liga 2 va avea loc pe 5 august şi se va încheia pe 2 iunie. Prima parte a sezonului se va termina pe 9 decembrie, după desfăşurarea a 19 etape din tur şi a două din retur, în acest interval urmând să se desfăşoare şi două runde intermediare, pe 23 august, respectiv 8 noiembrie. În această perioadă, echipele din eşalonul secund vor juca şi în cadrul Cupei României, pe 13 septembrie (faza III), 4 noiembrie (faza IV), 25 octombrie (16-imi) şi 29 noiembrie (optimi).

  Partea a doua a sezonului, în care mai rămân 17 etape, ar trebui în mod normal, dacă nu se va ajunge la amânări din diverse cauze, să se reia pe 24 februarie şi să se încheie pe 2 iunie. În acest interval vor avea loc încă două etape intermediare, pe 18 aprilie, respectiv pe 16 mai. Dacă vor ajunge atât de departe, echipele din Liga 2 ar mai putea juca în Cupa României pe 28 februarie (sferturi), 18 aprilie (semifinale – tur), 9 mai (semifinale – retur) şi 17 mai (finală).

  20 iulie, termenul limită de înscriere în Liga 2 şi 3
  În noul sezon al Ligii 2 ar trebui să se înscrie 20 de cluburi, însă, până în acest moment, singurul dinspre care vin informaţii că nu o va face este FC Braşov, acesta urmând a intra în faliment în acest an. Termenul limită de înscriere în noul campionat expiră pe 20 iulie.

  În Liga 2 ar trebui să participe cluburile: Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgovişte, FC Braşov, Dunărea Călăraşi, CS Afumaţi, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Baloteşti, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timişoara, Ştiinţa Miroslava, Metaloglobus Bucureşti, SCM Piteşti, Ripensia Timişoara şi AFC Hermannstadt.

  Dacă FC Braşov nu se va înscrie într-adevăr, locul acesteia va fi luat de Metalul Reşiţa, retrogradată din Liga 2.

  Ţintarul noului sezon al Ligii 2, ediţia 2017/2018, va avea loc pe 24 sau 25 iulie, imediat după ce expiră data limită de înscriere în noul sezon al Ligii 2.

  Campionatul naţional de juniori A şi B începe pe 12 august
  În plus, cei şase conducători ai Comisiei Ligii a 2-a au vorbit şi despre campionatele de juniori A şi B.

  Departamentul Competiţii a publicat şi formularul de înscriere în campionatele naţionale de juniori U17 şi U19, ediţia 2017-2018. Cluburile care se vor înscrie în cele două competiţii ale juniorilor trebuie să completeze documentul disponibil în secţiunea Documente FRF, ramura Formulare. De AICI poate fi descărcată CEREREA DE ÎNSCRIERE. Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere completate pentru campionatele naţionale U17 şi U19 la Departamentul Competiţii Copii şi Juniori al Federaţiei Române de Fotbal este de 31 iulie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img