Vraiște în comerțul sătmărean

opc

Indeferent de natura lui, în comerțul sătmăreane ste vraiște totală. În urma controalelor efectuate în cursul lunii iunie, comisarii Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au aplicat amezni de peste 20.000 de lei și au retras de la comercializare produse în valoare de peste 4,200 de lei.

La produsele cosmetice
La comercializarea produselor cosmetice principalele deficiențe constate de comisarii de la protecția Consumatorilor au fost lipsa informațiilor la produsele cosmetice comercializate(farduri de ochi, vopsele de păr, mască pentru față)privind avertismente specifice referitoare la precauțiile speciale.

Totodată, au lipsit cu desăvârșire și informațiile în limba română cu privire la funcția produselor cosmetice și lista ingredientelor pentru produsele cosmetice, loțiune de plajă, loțiune de corp, spumă baie,vopsea de păr,cremă de față,fond de ten, fixativ de păr sau balsam de păr.

Dezastru la telefonie mobilă
De asemenea, comisariii CJPC au găsit o serie de deficiențe grave la comercializarea terminalelor mobile, pieselor de schimb (noi sau second), accesorii telefoane și/sau prestarea serviciilor de reparații telefonie mobilă.

Aici a fost constatată lipsa de informare a consumatorilor cu privire la caracteristicilor produselor comercializate sau a serviciilor prestate, timpul de realizare, termenul de garanție sau riscurile previzibile.

Au mai fost constatat faptul că lipses liste cu lucrările ce pot fi efectuate și a prețurilor practicate, dar și lipsa de informare a consumatorilor privind garanția acordată pentru piesele de schimb și pentru manoperă.

Deficiențe în piețe
La comercializarea produselor nealimentare în piețele de pe raza județului Satu Mare au fost constatate, ca deficiențe, lipsa traducerii în limba română a informațiilor de pe etichete, la textile și încălțăminte, lipsa instrucțiunilor de folosire, de punere în funcțiune a produselor electrocasnice sau lipsa traducerii acestora în limba română, precum și lipsa certificatelor de garanție și neafișarea prețurilor.

Sancțiuni aplicate
În total, în urma acestor acțiuni, au fost verificați 40 operatori economici din care 31 au fost depistați cu abateri. Au fost verificate produse în valoare de 15.978 lei, fiind oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 4.246 lei. Pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi în cuantum total de 20.200 de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DONAȚIE. Mii de KIT-uri de TESTARE coronavirus, donate de un OȘAN MILIONAR pentru Spitalul Județean

Tânărul om de afaceri Stelian Baltă, unul dintre cei mai bogați români din Asia, stabilit în Singapore și originar din Negrești-Oaș, donează Spitalului Județean...

DOCUMENT: ORDONANȚA MILITARĂ 6. PRIMUL județ ÎNCHIS de coronavirus

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele confirmate până acum, intră în carantină totală, a anunțat...

ANUNȚ IMPORTANT. Centru de TESTARE coronavirus la Satu Mare. Alături de Cluj-Napoca, București și Timișoara.

Spitalul Județean de Urgențe Satu Mare a devenit, oficial, centru de testare pentru coronavirus. Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial următoarele: Spitalul Județean...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...