More


  Vraiște în comerțul sătmărean

  =

  opc

  Indeferent de natura lui, în comerțul sătmăreane ste vraiște totală. În urma controalelor efectuate în cursul lunii iunie, comisarii Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au aplicat amezni de peste 20.000 de lei și au retras de la comercializare produse în valoare de peste 4,200 de lei.

  La produsele cosmetice
  La comercializarea produselor cosmetice principalele deficiențe constate de comisarii de la protecția Consumatorilor au fost lipsa informațiilor la produsele cosmetice comercializate(farduri de ochi, vopsele de păr, mască pentru față)privind avertismente specifice referitoare la precauțiile speciale.

  Totodată, au lipsit cu desăvârșire și informațiile în limba română cu privire la funcția produselor cosmetice și lista ingredientelor pentru produsele cosmetice, loțiune de plajă, loțiune de corp, spumă baie,vopsea de păr,cremă de față,fond de ten, fixativ de păr sau balsam de păr.

  Dezastru la telefonie mobilă
  De asemenea, comisariii CJPC au găsit o serie de deficiențe grave la comercializarea terminalelor mobile, pieselor de schimb (noi sau second), accesorii telefoane și/sau prestarea serviciilor de reparații telefonie mobilă.

  Aici a fost constatată lipsa de informare a consumatorilor cu privire la caracteristicilor produselor comercializate sau a serviciilor prestate, timpul de realizare, termenul de garanție sau riscurile previzibile.

  Au mai fost constatat faptul că lipses liste cu lucrările ce pot fi efectuate și a prețurilor practicate, dar și lipsa de informare a consumatorilor privind garanția acordată pentru piesele de schimb și pentru manoperă.

  Deficiențe în piețe
  La comercializarea produselor nealimentare în piețele de pe raza județului Satu Mare au fost constatate, ca deficiențe, lipsa traducerii în limba română a informațiilor de pe etichete, la textile și încălțăminte, lipsa instrucțiunilor de folosire, de punere în funcțiune a produselor electrocasnice sau lipsa traducerii acestora în limba română, precum și lipsa certificatelor de garanție și neafișarea prețurilor.

  Sancțiuni aplicate
  În total, în urma acestor acțiuni, au fost verificați 40 operatori economici din care 31 au fost depistați cu abateri. Au fost verificate produse în valoare de 15.978 lei, fiind oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 4.246 lei. Pentru abaterile constatate au fost aplicate amenzi în cuantum total de 20.200 de lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img