Sătmăreanul Marcel Țenter conduce România la EUROBASKET 2017

tenter

Campionatul European de baschet masculin, ediția 2017, prima care programează meciuri (și) în România, începe azi. Primele partide au loc la 31 august, la Helsinki și Tel Aviv, în grupele A și B, iar la Cluj Napoca și Istanbul se va juca cu începere de la 1 septembrie.

Site-ul oficial FIBA a publicat avancronica grupei C a EuroBasket 2017, adică grupa de la Cluj. Specialiștii FIBA au analizat fiecare echipă, cu puncte tari, puncte slabe, absențe și au numit câte un lider al celor șase formații.

Spania, cu frații Gasol și frații Hernangomez
Campioana en titre, Spania, are șase jucători din NBA și niciunul de la … Real Madrid. fiba.com îl nominalizează pe Pau Gasol drept lider al echipei, care este și marele superstar al grupei de la Cluj. Jucătorul de la San Antonio Spurs a ajuns la 37 de ani și va juca ultima oară la un Campionat European.

Ceilalți cinci lideri de echipă sunt Bojan Bogdanovic (Croația), Tomas Satoransky (Cehia), Adam Hanga (Ungaria), Nikola Vucevic (Muntenegru), Vlad Moldoveanu (România).

bojan-bogdanovic

Unsprezece jucători din NBA, pe parchet, la Cluj
Pau Gasol – Spania – San Antonio
Marc Gasol – Spania – Memphis
Ricky Rubio – Spania – Utah
Willy Hernangomez – Spania – New York
Juan Hernangomez – Spania – Denver
Alex Abrines – Spania – Oklahoma
Bojan Bogdanovic – Croația – Indiana
Dragan Bender – Croația – Phoenix
DarioSaric – Croația – Philadelphia
Nikola Vucevic – Muntenegru – Orlando
Tomas Satoransky – Cehia – Washington
Doar Ungaria și România nu au reprezentanți în NBA, însă maghiarii se pot lăuda cu Adam Hanga, baschetbalistul care tocmai a semnat pentru FC Barcelona.

După trei decenii
România revine după trei decenii la un turneu final Euro. ”România este calificată ca țară organizatoare, iar această prezență la Euro poate fi șansa pe care o ai o dată în viață, atât pentru jucătorii experimentați, cât și pentru cei mai tineri”, notează jurnaliștii fiba.com, adăugând că tot ce au de făcut tricolorii este să arate cel mai bun baschet pe care-l pot juca, dar și că ”nu vor frânge foarte multe inimi dacă nu se vor califica în faza următoare”.

pau-gasol-spania

Sătmăreanul Marcel Țenter antrenează România
Vlad Moldoveanu, liderul formației noastre, este campion național cu U BT Cluj, dar a semnat pentru prim-divizionara turcă Büyükçekmece Basketbol, după ce a mai evoluat în campionatul universitar american, NCAA, în Italia, Franța, Estonia și Polonia. El și Emanuel Cățe, care aparține clubului spaniol CB Sevilla, sunt singurii ”stranieri” din lotul României, ceilalți zece evoluând în Liga Națională, inclusiv timișeanul Alex Olah, proaspăt transferat de la formația belgiană Belfius Mons la U BT Cluj.

Iar echipa României îl are ca antrenor pe sătmăreanul nostru, Marcel Țenter…HAI ROMÂNIA!

Programul grupei de la Cluj-Napoca
Câte trei meciuri pe zi vor avea loc vineri (1 septembrie), sâmbătă (2 septembrie), luni (4 septembrie), marți (5 septembrie) și joi (7 septembrie). Meciurile vor începe în fiecare zi la orele 15:00, 17:45 și 20:00, iar în ultima zi, joi, 7 septembrie – la orele 14:30, 17:15 și 20:45.

Vineri, 1 septembrie, Ungaria va juca împotriva Croației, Muntenegru va înfrunta campioana europeană Spania, iar România se va lupta cu Cehia.

Sâmbătă, 2 septembrie, vor avea loc meciurile dintre Muntenegru – Ungaria, Cehia – Spania, iar România va înfrunta Croația, dubla medaliată cu bronz la Campionatul European.

Luni, 4 septembrie, spectacolul va fi asigurat de Ungaria – Cehia, Muntenegru – Croația, iar campioana en-titre Spania va juca împotriva României.

Marți, 5 septembrie, meciurile se vor disputa între Cehia – Muntenegru, Croația – Spania, iar România va întâlni Ungaria.

Joi, 7 septembrie, lupta va continua cu Cehia – Croația, Ungaria – Spania, iar Muntenegru va juca împotriva României.

Cele mai bune patru echipe din Grupă vor merge mai departe în Turcia, la Istanbul, unde vor avea loc optimile de finală. Finala se va desfășura în Turcia, la Istanbul, pe 17 septembrie 2017.

FIBA EUROBASKET 2017 va avea loc pentru prima dată în istorie și în România și va fi cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în țara noastră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...

FOTOGALERIE. Cazare în CORTURI pentru care nu RESPECTĂ măsurile de autoizolare și carantină

Autoritățile sătmărene le-au pregătit o surpriză nu tocmai plăcută pentru cei care, veniți din zonele roșii sau galbene nu respectă măsurile de carantină, respectiv...

DECIZIE. Se reiau LUCRĂRILE pe rețeaua de DRUMURI județene! Pe ce TRONSOANE se lucrează

La o scurtă vizită pe teren, astăzi, 27 martie, se poate observa că se efectuează mai multe tipuri de lucrări pe rețeaua de drumuri...

LIBER peste GRANIȚA cu Ungaria. Cine ARE VOIE să treacă în AMBELE SENSURI

S-a dat liber la granițacu Ungaria dar numai pentru o anumită categorie de oameni. Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis ca începând...

ÎNGRIJORARE. Peste 200 de sătmăreni, ÎN CARANTINĂ. Circa 3.260, la IZOLARE

În județul Satu Mare, astăzi, 27 martie, se află în carantină 202 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3259 persoane. La nivelul judetului nostru au...