More


  FOTO. Drum județean reabilitat, recepționat astăzi la Pir. Investiție de aproape 2,5 milioane lei

  - Advertisement -

  inaugurare drum1

  Drumul Județean DJ 195 C Pir – limită județ Bihor a fost reabilitat în totalitate, valoarea lucrărilor fiind de aproape 2,5 milioane de lei. Aproape 2.500 de metri au fost asfaltați. Drumul reabilitat a fost recepționat astăzi la Pir.

  Lucrările au fost executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj. Sectorul de drum ce a fost modernizat are o lungime de 2.427,32 metri. S-a escavat până la o adâncime de 50-60 cm, a fost realizat un strat de formă pentru îmbunătățirea capacității portante de balast în grosime de 11 cm, a fost realizat un strat de fundație de 24 cm din balast și a unui strat de 20 de cm din piatră spartă și trei straturi de mixturi asfaltice. Unul la bază de din AB25 de 6 cm grosime, unul de legătură BAD 20 de 5 cm grosime și unul de uzură din BAI16 de 4 cm grosime.

  Acostamentele au fost realizate la o lățime de un metru din care o bandă de încadrare de 0,25 cm pentru fiecare parte. Scurgerea apelor este asigurată prin șanțurile existente reprofilate și prin podețele proiectate.  Drumul are o lățime de 6 metri (câte trei metri pentru fiecare bandă).

  inaugurare drum2

  Din comisia de recepție a acestor lucrări au făcut parte președintele Ana Rodica Amați, alături de Ovidiu Vasile Răfan, Octavian Pop, Mugurel Bălăcescu, Harkel Iudith, toți membri în cadrul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Satu Mare, precum și Rus Vasile Goga, din partea Inspectoratului de Stat în Construcții.

  S-a constatat că lucrările au fost executate conform proiectului, astfel că drumul reabilitate a fost recepționat.

  Primarul comunei Pir, Florin Burlacu, s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor executate la acest drum și a mulțumit executantului, ARL Cluj.

  Totodată, nu a uitat să mulțumească fostei conduceri a Consiliului Județean Satu Mare care a adus finanțarea necesară pentru executarea lucrărilor de reabilitare a acestui drum.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img