More


  FOTO. Filtre de amploare ale poliției în week-end. Aproape 20 de permise suspendate

  - Advertisement -

  razie1

  Polițiștii rutieri au desfășurat pe parcursul sfârșitului de săptămână activități pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea cauzelor generatoare ale acestora, în scopul conștientizării participanților la trafic de a adopta o conduită responsabilă atunci când se deplasează pe drumurile publice. În contextul activităților au fost constatate 5 infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice și au fost aplicate 287 sancțiuni contravenționale în valoare de 53 616 de lei. Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 19 permise de conducere, pentru abateri ca depășirea limitei legale de viteză, efectuarea de depășiri neregulamentare și neacordare prioritate de trecere vehiculelor.

  v
  Polițiștii rutieri din oraș Negrești Oaș au depistat în trafic la data de 22 septembrie a.c. , în jurul orei 16.40, pe o stradă din localitate, un bărbat, de 67 de ani, din oraș Negrești Oaș, care se deplasa pe un motociclu.

  La controlul efectuat s-a constatat că bărbatul deținea permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, iar plăcuța de înregistrare aplicată pe motociclu s-a dovedit a fi falsă, întrucât verificările ulterioare au relevat faptul că vehiculul era înmatriculat în Italia.

  Pentru cele două fapte comise, bărbatul va fi cercetat penal.

  razie2

  v
  Și polițiștii Secției Rurale Gherța Mică au depistat la data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 21.30, un tânăr de 25 de ani din comuna Turț, care conducea un moped pe DJ 109L deși nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

  La data de 24 septembrie a.c., ora 17.30, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică, în timp ce efectuau controlul și supravegherea traficului rutier, au identificat un alt tânăr de 19 ani, din comuna Cămărzana, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere de nici o categorie.

  În cursul zilei de 23 septembrie a.c., polițiștii din Ardud au identificat în trafic, pe raza orașului, un tânăr de 19 ani care se urcase la volanul unui autoturism deși nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

  În toate cele trei cauze s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

  v
  La data de 24 septembrie a.c., la ora 07.33, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, în timp ce executau controlul traficului rutier pe strada Odoreului din municipiul Satu Mare, au testat cu aparatul alcooltest un conducător auto, de 21 de ani, din localitatea Batarci.

  În urma testării s-a stabilit că acesta avea o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

  În cauză s-a constituit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img