FOTOGALERIE: Inundații în județ. Gospodării sub ape, persoane evacuate (exercițiu)inundatii4

Gospodării inundate şi persoane evacuate în urma inundaţiilor la Craidorolţ. Acesta a fost scenariul unui exerciţiu de simulare în caz de inundație. Scenariul, pus la cale de ISU Satu Mare şi autorităţile locale, a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de ruperea digurilor de protecție, scurgerilor de pe versanți și revărsării Văii Crasna.

Exercițiul a început cu o ședință la sediul Primăriei Craidorolţ, unde au participat autoritățile locale. Echipajele pentru situații de urgență s-au îndreptat apoi spre podul care trece peste Valea Crasna, zonă cu risc crescut în caz de inundații.

Cetăţenii din Craidorolţ care au urmărit această acţiune au rămas impresionaţi de desfăşurarea de forţe a pompierilor.

Primarul Balogh Daniel a precizat că este foarte mulţumit de echipajul serviciului voluntar pentru situații de urgență, constituit la nivelul comunei Craidorolţ. Un echipaj bine omogenizat care intervin foarte prompt în caz de situaţii de urgenţă, dar şi participă la toate concursurile organizate de către ISU Satu Mare.

Pompierii şi autorităţile locale organizează frecvent astfel de simulări, pentru ca oamenii să înveţe să procedeze corect în astfel de situaţii şi să ţină cont de câteva sfaturi esenţiale.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts