FOTOGALERIE. Satu Mare poate câștiga titlul de ”Capitala Tineretului”. Când vom afla răspunsulsatu mare1

Municipiul Satu Mare se află la un mas de a câștiga titlul de ”Capitala a Tineretului din România”. Primarul municipiului Satu Mare a fost prezent luni, 25 septembrie, la conferința “Capitalele Tineretului” care a fost organizată la Cluj-Napoca. Edilul municipiului a dorit să îşi arate susținerea față de tinerii din Asociația “SamStudia” care și-au prezentat proiectul în cadrul competiției pentru obținerea titlului de “Capitala Tineretului din România”.

satu mare2

În cadrul conferinței, echipa din Satu Mare a fost compusă din reprezentanții Asociației “Samstudia” Mark Torok și Oana Laslău, în calitate de inițiatori ai proiectului și Butka Gergely, consilier în cadrul Primăriei municipiului Satu Mare.

Echipa care a reprezentat municipiul Satu Mare a prezentat conceptul “Connect & Reconnect to Satu Mare” care are ca focus conectarea și reconectarea tinerilor la dezvoltarea orașului, prin încurajarea participării active a tinerilor în comunitatea locală, aceștia având atât rolul de beneficiar, cât și pe cel de facilitator.

satu mare3

Prezentarea realizată de echipa din municipiul Satu Mare a primit numeroase  aplauze din partea participanților, printre care reprezentanți ai autorităţilor locale, ai asociaţiilor neguvernamentale, cât şi din partea coordonatorilor de proiect.

Capitala Tineretului din România, care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului , este cel mai ambițios program național destinat tinerilor. În cadrul programului, autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de și pentru tineret și cu mediul privat, și îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.

satu mare4

În prezent, titlul este deţinut de Bacău, oraş care va preda ştafeta pe 2 mai 2018, de Ziua Naţională a Tineretului.

Oraşul câştigător va fi anunţat pe 12 noiembrie, în cadrul Summitului Tinerilor, care va avea loc în actuala Capitală a Tineretului din România, Bacău. Oraşul care va câştiga acest titlu va primi din partea Băncii Comerciale Române (BCR), co-iniţiator al programului, un premiu în valoare de 50.000 de euro.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts