More


  Milioane de euro pentru dezvoltarea Sătmarului. Ce vrea să facă Primăria cu banii

  - Advertisement -

  satu mare1

  Primăria Satu Mare a primit luni o veste excelentă: ADR Nord-Vest a considerat “conforme și admisibile” Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă.

  Practic, ADR Nord-Vest a aprobat astfel proiecte în valoare de 26,8 milioane de euro ale Primăriei Satu Mare ce vor fi implementate în perioada 2018-2020. Din fericire, Primăria Satu Mare a recuperat astfel anii pierduți în timpul fostului mandat în privința pregătirii proiectelor finanțate din fonduri europene.

  “Dezvoltarea municipiului Satu Mare din fonduri europene este o prioritate pentru Primărie. Din fericire, terenul pierdut a fost recuperat. Am aprobat Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă în Consiliul Local în 17 august. După mai puțin de o lună, cele două documente au fost declarate conforme și admisibile, ceea ce ne deschide drumul pentru accesarea a 26,8 milioane de euro pentru proiecte ce vor fi finanțate din fonduri europene”, a declarat primarul Gabor Kereskenyi.

  În total, ar fi vorba despre aproape o sută de proiecte de dezvoltare a municipiului Satu Mare prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru dezvoltarea transportului nemotorizat (pod pietonal peste Someș, alei pietonale și piste de biciclete), achiziționarea de mijloace de transport în comun hibride sau electrice, respectiv creșterea calității și/sau stării tehnice a infrastructurii rutiere.

  satu mare2



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img