More

    Primarul, ”flituit” de prefect. De unde a pornit scandalul

    prefectul

    Primarul municipiului Satu Mare, kereskenyi Gabor, a fost ”flituit” de prefectul Darius Filip după ce și-a permis să aduce unele acuzații unor institutții subordonate Prefecturii.

    În cadrul conferinței de presă care a avut loc miercuri, la sediul Primăriei Satu Mare, primarul Kereskenyi Gabor a aformat că, pe lângă instituțiile subordonate Primăriei, la etajul patru al magazinului Someșul, primit în comodat, ar fi dorit să fie mutate și ”Pașapoartele”, ”Înmatriculările” și ”Permisele”, subordonate Prefecturii,

    Acest lucru nu s-a realizat, susține primarul Kereskenyi, din cauza intermediarilor care și-au luat deja imobilele de vizavi de viitorul sediu al Prefecturii de pe strada Cuza Vodă.

    Kereskenyi

    ”Am aflat că unele firme de intermedieri acte și-ar fi cumpărat deja spații lângă viitorul sediu, de pe strada Cuza Vodă la sugestia unor oameni din cadrul acestor servicii… Îmi pare rău că din cauza unor interese ascunse, Serviciile Pașapoarte, Permise și Înmatriculările de Vehicule nu se vor muta în această locație. Indiferent de deciziile pe care le iau alte instituții, noi alegem să ne punem mereu în slujba cetățenilor”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

    Reacția prefectului Darius Filip nu a întârziat să apară. Ărin intermediul unui comunicat de presă, acesta îl flituiește pe Kereskenyi căruia îi ”recomandă” să se abțină pe viitor de la a face astfel de declarații.

    ”Referitor la afirmația primarului Municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, făcută  în cadrul conferinței de presă de ieri  27 septembrie 2017 cu privire la cele două servicii aflate în subordinea Instituției Prefectului (Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor respectiv Serviciul public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple) doresc să fac următoarea precizare:

    prefectul

    Ca urmare a demersurilor efectuate de către foștii prefecți Eugeniu Avram și Radu Bud, Instituția Prefectului Județul Satu Mare a demarat în luna aprilie a acestui an lucrările pentru construcția noului sediu al instituției de pe strada Alexandru Ioan Cuza. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 2 ani, clădirea fiind proiectată să găzduiască toate serviciile subordonate Instituției Prefectului, inclusiv serviciile de permise, înmatriculări și pașapoarte în condiții civilizate, la standarde europene,  începând cu anul 2019.  Dat fiind acest aspect nu am considerat ca fiind oportună mutarea acestor servicii în incinta Centrului Comercial ”Someșul”.

    Totodată constat cu îngrijorare că domnul primar Kereskenyi Gabor pare să își facă un obicei în a face afirmații nefundamentate la adresa unor instituții ale statului. Consider total deplasată și calomnioasă afirmația domniei sale referitoare la cele două servicii ale Instituției Prefectului Județul Satu Mare și îi recomand să se abțină pe viitor de la asemenea practici”, se arată în mesajul prefectului Darius Filip.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE