Școala de fotbal “Daniel Prodan”, de joi la Satu Mareprodan

Numele lui Daniel Prodan, fotbalist din Generația de Aur care s-a stins anul trecut, la 44 de ani, va fi purtat de o școală de fotbal din Satu Mare, creată chiar de fratele acestuia.

Ciprian, fost fotbalist la Olimpia Satu Mare, Târgu Mureș, U Cluj, Poli Timișoara sau Gaz Metan, având 244 de meciuri și 82 de goluri la nivelul primelor două ligi, a adus în proiect doi antrenori cu nume în nordul țării și nu numai.
Tiberiu Csik, fost coleg cu “Didi” la Steaua, câștigător al titlului de campion de 6 ori, și Paul Levente, fotbalist la U Cluj și Olimpia Satu Mare, sunt ceilalți doi antrenori care se vor ocupa de copiii de la școala “Daniel Prodan”.
Ciprian Prodan a oferitpentru gsp.ro mai multe detalii. “Este vorba de un proiect care va porni cu patru grupe de vârstă. Copii născuți în 2008, 2009, 2010, 2011. Deocamdată suntem la început, vrem să punem la punct, odată cu trecerea timpului, și grupe valorice. Puștii nu trebuie să vină neapărat pentru performanță, ci și pentru mișcare, să mai lase tabletele și telefoanele. Deocamdată voi fi eu, Tibi Csik și Paul Levente, doi jucători care înseamnă mult pentru Satu Mare”, a punctat Ciprian Prodan.
O primă întâlnire între antrenori și copii va avea loc joi, 28 septembrie, la ora 17:00, la Vila Rania din oraș.
Tibi Csik ne-a declarat că nu putea să refuze o astfel de colaborare mai ales că de Daniel Prodan îl leagă multe amintiri plăcute și de la Steaua și de la Satu Mare.
”Vrem să fie ceva de viitor. Vom merge și eu și Levi și Paul Mihai , prietenii lui Didi, să contribuim la acest proiect. Important e pentru copii să faca mișcare iar apoi cei mai talentați vor avea șansa să se dezvolte și să avanseze și în cariera fotbalistică” a spus Csik.
Daniel Prodan s-a stins anul trecut, pe 16 noiembrie, în urma unui infarct. Acesta ar fi împlinit, pe 23 martie, 45 de ani. Prodan a jucat în Generația de Aur a României și a participat la două turnee finale, CM 1994 și CE 1996.
A bifat șapte echipe în carieră: Olimpia Satu Mare, Steaua, Atletico Madrid, Rangers, Rocar, FC Național și Messina. Carieră care a avut un declin după o accidentare serioasă la genunchi suferită înainte să ajungă în Scoția.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts