More


  VIDEO/FOTO.Impresionant. Pompieri, SMURD, UPU, Ambulanță și Poliție, dovadă de profesionalism și devotament

  =

  acci

  Pompierii sătmăreni, alături de cei de la SMURD, Ambulanță, UPU și Poliție au avut o desfășurare de forță impresionantă în cazul Codului Roșu de Intervenție instituit în urma accidentului de ieri seară dintre Petrești și Pișcolt. Din cele 39 de persoane care s-au aflat în acel moment în autocarul înmatriculat în Serbia, 13 au fost răniți, astfel că s-a instituit Codul Roșu.

  S-au luat toate măsurile necesare pentru a se asigura acordarea primului ajutor medical pentru toate victimele, precum și transportarea acestora la cea mai apropiată unitate spitalicească cu capabilități, astfel s-a intervenit cu un număr de 12 ambulanțe, dintre care 9 ambulanțe din Satu Mare (trei ambulanțe SMURD și șase ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean) și trei ambulanțe din județul Bihor (două ambulanțe SMURD și o ambulanță SAJ Valea lui Mihai) și un elicopter SMURD Arad.

  Elicopterul a fost solicitat pentru a prelua o victimă cu un traumatism cranio-cerebral, a cărei stare impunea transportarea de urgență la o unitate spitalicească din municipiul Oradea. Celelalte 12 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare.

  Mai mult decât atât, angajați ai ISU, secția Carei, au venit voluntar pentru a-și ajuta colegii și a salva viețile celor în pericol.

  De asemenea, și la Serviciul Județean de Ambulanță au rămas oameni în mod voluntar, cu toate că tura lor se încheiase, iar alții au venit de acasă pentru a asigura și acoperirea celorlalte solicitări.

  ”Serviciul de Ambulanță Județean a intervenit cu personal operativ de la stația centrală Satu Mare, Carei, Tășnad, atât din tura de noapte, cât și cu personal din tura de zi, rămas peste program, astfel fiind posibilă atât intervenția la locul accidentului cât si rezolvarea solicitărilor din oraș și zonele limitrofe”, susține conducerea Ambulanței Satu Mare.

  O mobilizare exemplară a fost și la Unitatea de Primire Urgențe, acolo unde au ajuns 12 victime, din cele 13. Au venit medici, asistenți și infirmiere de acasă pentru a face față solicitărilor.

  Subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, transmite felicitări reprezentanților instituțiilor care au intervenit la acest cumplit accident.

  “Felicitări instituțiilor statului cu responsabilități in domeniu pentru modul profesionist in care au acționat la accidentul rutier dintre Petrești și Pișcolt : implicare, profesionalism și devotament.
  PS: nu am mai văzut o asemenea mobilizare masivă la UPU Satu Mare- Felicitări!!!”, a transmis subprefectul.

  Ei sunt oamenii care au demostrat că sunt adevărații EROI AI SĂTMARULUI. Care au venit de acasă sau au rămas la muncă chiar dacă tura li se terminase toate acestea cu un singur scop: Să salveze vieți.

  Pentru toate acestea, GNV își scoate pălăria în fața voastră. RESPECT!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img