More  VIDEO/FOTO. Spital Nou la Satu Mare. Consilierii județeni au aprobat

  - Advertisement -

  corp cladire

  Sunt șanse substanțiale ca la Satu Mare să fie construit un nou spital. Noul corp de clădire ar putea fi construit chiar în curtea actualului spital. Consilierii județeni au votat astăzi, în unanimitate, proiectul de hotărâre potrivit căruia județul ar obține o finanțare de 11,4 milioane de euro pentru construirea unei noi clădiri.

  Consiliul Județean a depus în acest sens un proiect care are în vedere investiția de extindere a Spitalului Județean, și care prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente.

  cj2

  Aici ar urma să fie amenajate blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora, dar și mutarea secțiilor chirurgicale (neurologie, interne, oftalmologie) din Spitalul vechi. De asemenea, se va construi un heliport nou, pe acoperișul viitoarei clădiri.

  Consilierii județeni au votat astăzi în unanimitate proiectul de hotărâre privind cheltuielile legate de acest proiect transfrontalier și a parteneriatului aferent.

  cj

  Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a mulțumit consilierilor pentru votul acordat unui proiect de mare însemnătate pentru județul Satu Mare.

  Consiliul Județean este lider de proiect, și care ca parteneri principalele instituții de îngrijire a sănătății publice din județul vecin din Ungaria: Spitale şi Spital Universitar din Judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg, respectiv Spitalul din Felső-Szabolcs. Bugetul total aferent proiectului ROcHUs este 13.900.000 Euro, inclusiv TVA, fără cheltuieli neeligibile definite. Valoarea bugetului partenerilor români este de 11.466.929 Euro, iar cei doi parteneri maghiari au în total buget de 2.433.071 Euro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts