More

    VIDEO/FOTO. Un nou sens giratoriu va fi instituit la Satu Mare. Unde și de când

    sens giratoriu5

    La Satu Mare va fi instituit, în cel mai scurt timp posibil, un nou sens giratoriu. Acesta va fi amenajat la intersecția dintre străzile Botizului cu Odoreului și va fi funcțional cel puțin până la finalul acestei luni.

    Proiectul a fost aprobat în cadrul ultimei ședințe a Comisie de Circulație din cadrul Primăriei Satu Mare.

    City-managerul Masculic Csaba a precizat pentru Gazeta de Nord Vest cum va fi sistematizată circulația în zonă.

    ”Acea direcție înainte cum se merge spre Botiz va fi închis și va fi folosit ca și sens giratoriu. Nu se va mai deplasa pe direcția înainte ci se va face sensul. Se fac pregătirile necesare, trebuie achiziționate niște indicatoare, limitatoare, probabil undeva pe la sfârșitul lunii septembrie va fi operațional”, a precizat Masculic.

    City-managerul municipiului Satu Mare, a mai arătat că se mai are în vedere instituirea și alte zone unor sensuri giratorii.

    ”Sunt în analiză mai multe locații, și vom vedea unde se va mai putea implementa sensuri giratorii. La intersecția dintre Botizului cu Odoreului era un punct vulnerabil, deoarece cei care veneau de pe Odoreului, mai ales camioanele, rămâneau cu spatele mașinii pe banda de circulație, și era un pericol real de accidente. Au fost și accidente din această cauză acolo. Nu este bine ca un camion să ocupe o bandă de circulație, mai ales că se circulă și cu viteză. Trecerea de pietoni din imediata vecinătate nu va fi desființată”, a mai spus Masculic pentru GNV.

    Șeful Biroului Poliției Rutiere Satu Mare, Cătălin Dănciuți, a declarat pentru GNV că unul dintre principalele motive care au determinat înființarea sensului giratoriu pe Botizului sunt accidentele.

    ”Au fost evenimente rutiere cu pagube materiale, unele soldate chiar și cu victime la intersecția dintre strada Botizului și strada Odoreului, acesta fiind unul dintre motivele pentru care s-a luat decizia de a fi instituit acolo un sens giratoriu”, a precizat Dănciuți. 

    La fel ca și Masculic, și șeful Poliției Rutiere Satu Mare a arătat că mai sunt și alte zone care vor fi analizate dacă se impune sau nu înființarea unor sensuri giratorii.

    ”În funcție de nevoile de trafic și în colaborare cu Primăria Satu Mare se va analiza dacă se impune inființarea acestor sensuri giratorii și în alte locuri. Sunt câteva locuri fierbinți, care pot fi identificate, iar deciziile vor fi luate în cadrul Comisie de Circulație”, a mai afirmat pentru GNV, Cătălin Dănciuți.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE