Baftă în campionat!bsc1

După ce au învins sâmbătă în cupă pe U , baschetbalistele de la CSM Satu Mare speră să repete isprava și azi în campionat.

E de fapt primul meci în noul sezon al Ligii Naționale pentru CSM Satu Mare, dar al treilea duel cu studentele din Cluj în decurs de opt zile. A fost 73-77 la Cluj și 80-70 la Satu Mare.

Va fi însă o abordare diferită față de meciul de la Cluj Napoca din cupă de acum o săptămână. Acum cele două formații sunt obligate să joace în primele zece minute cu două românce, din care una sub 22 de ani. Iar apoi cu o jucătoare din România în celelalte trei sferturi. În cupă ambele echipe au fost obligate de regulament să folosească pe tot parcursul partidei două românce.

Rămâne de văzut cine va avea de câștigat azi de pe urma acestei noi reguli impuse de FRB.

”Dacă vom evolua ca și în ultimele opt minute ale meciului de la Satu Mare de sâmbătă, atunci avem o șansă mare să câștigăm”, spun oficialii CSM- ului.

Din fericire și-a revenit Porchia Green , în schimb, junioarele Bolba și Moldoveanu sunt în program de refacere după accidentările mai vechi.

Partida se joacă în sala Horia Demian de la ora 18 și va fi transmisă de Digisport.

În etapa a 2-a, CSM SATU MARE va întâlni duminică, de la ora 18, în sala LPS, pe CSU Alba Iulia.

Cum se joacă în noul sezon al LNBF?
Liga Naţională cuprinde 10 echipe şi se va desfăşura în trei faze. În prima fază avem jocurile din tur (4 octombrie – 9 decembrie) şi retur (16 decembrie – 3 februarie).

În faza a doua se vor organiza două turnee pe două grupe, locurile 1-5 (10 – 11 martie), respectiv locurile 6-10 (16-18 martie). Echipele vor intra în cele două grupe cu toate punctele acumulate în prima fază. Echipele din grupa 1-5 şi primele trei clasate din grupa 6-10 vor forma o grupă 1-8 care va juca în playoff.

În faza a treia avem tradiţionalele playoff şi playout, pe care nu le vom mai descrie. Spunem doar că în playoff, în turul 1, vor juca locurile 1-8, 2-7, 3-6, 4-5, de după faza a doua. Turul 1 se joacă în perioada 23-30 martie, turul 2 în perioada 6-15 aprilie, iar turul 3 final în perioada 20-30 aprilie. În playout vor juca locurile 9 şi 10 după sistemul cea mai bună echipă din trei meciuri (perioada 23-30 martie).

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts