Bilanț sumbru pe drumurile din județaccidente

În afară de copilul decedat în urma tragediei de la Certeze, a frățiorului, mamei și tatălui acestuia, dar și a unui biclicst rănit, alte patru persoane au ajuns la spiotal, fiind victime ale unor accidente de circulație rpoduse în week-end. Astfel că, cel puțin opt persoane au ajuns de pe drumuri la spital la acest sfârșit de săptămână.

De pe motociclu,  la spital
Astfel, la data de 29 septembrie a.c., la ora 16.41, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier într-o intersecție din municipiul Satu Mare. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un conducător auto, de 36 de ani, din comuna Gherța Mică, nu a acordat prioritate de trecere unui motociclu, condus de un bărbat de 57 de ani, din Satu Mare. În urma accidentului, conducătorul motociclului a suferit vătămări corporale grave astfel că a fost transportat cu ambulanța la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. Totodată li s-a recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.î

În aceeași zi, un tânăr, de 14 ani, din localitatea Nadișu Hododului, a condus un motociclu pe o stradă din localitate, iar pe fondul nepăstrării distanței corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa, pe aceeași direcție de mers, a intrat în coliziune cu acesta. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului motociclului, fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Ambilor conducători le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere și vătămare corporală din culpă.

Doi răniți la Pășunea Mare
De asemenea, la data de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești-Oaș au fost sesizați prin apelul de urgență 112, despre faptul că în localitatea Pășunea Mare a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești. Deplasându-se la fața locului, au stabilit faptul că un conducător auto, de 59 de ani, din comuna Odoreu, a efectuat o depășire neregulamentară a unui motociclu, condus de o persoană, de 63 de ani, din localitatea Călinești Oaș. Conducătorul motociclului având intenția să efectueze un viraj la stânga a intrat în coliziune cu autoturismul, rezultând avarierea vehiculelor și rănirea ușoară a conducătorului motociclului. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana care conducea motociclul nu posedă permis de conducere de nici o categorie. Au fost testați cu aparatul alcooltest ambii conducători auto, rezultatul fiind negativ, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. S-a înregistrat dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și vătămare corporală din culpă.

În aceeași zi, la ora 19.45, polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș, au fost sesizați despre faptul că pe strada Principală din localitatea Pășunea Mare a avut loc un eveniment rutier în urma căruia o persoană a fost rănită. Efectuând cercetări, polițiștii, au stabilit că un conducător auto, de 43 de ani, din oraș Livada, cel mai probabil pe fondul unor afecțiuni medicale, a părăsit partea carosabilă intrând cu autoturismul într-un cap de pod. În urma impactului, șoferul a suferit vătămări corporale ușoare și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale și pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts