More


  Festivalul de folk OCTAVIAN BUD, în curând la Satu Mare

  - Advertisement -

  Între 10 și 11 noiembrie 2017 va avea loc la Satu Mare ediția cu numărul întâi a FESTIVALULUI-CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK „OCTAVIAN BUD”.

  Ideea acestui eveniment este aceea de a cinsti așa cum se cuvine memoria celui ce a fost Octavian Bud, o emblemă a folkului sătmărean, dar și național. Octavian Bud a fost unul dintre cei mai cunoscuți folkiști din România. S-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară din clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat alături de regretatul Emilian Onciu, în grupul folk „Trupa din Nord”. În 1984 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.

  Satu Mare este o emblemă a folkului național. Mircea Florian, născut la Satu Mare fiind printre pionierii folkului românesc. Festivalul Național de Muzică Folk ,,Octavian Bud“ este conceput ca o manifestare artistică și culturală care se adresează interpreților și compozitorilor de muzică folk din țară și are drept scop descoperirea și promovarea de noi talente de creație și interpretare a muzicii folk.

  Organizatorii FESTIVALULUI-CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ FOLK „OCTAVIAN BUD” Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare și Consiliul Judeţean Satu Mare. Cocursul se va desfășura în Sala Festivă a Muzeului Județean Satu Mare în data de 10 noiembrie, de la ora 16:00. Gala de premiere la Casa de Cultură a Sindicatelor în data de 11 noiembrie, de la ora 18:00. Regulamentul integral se găsește pe pagina de Facebook cu denumirea Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale SM.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img