Festivalul Voluntariatului, o ediție cu numărul 2 de succesIeri a fost sărbătorit Festivalul Voluntariatului. Mai multe organizaţii neguvernamentale şi instituţii sătmărene s-au reunit în Parcul Central cu scopul de a desfășura activități cu acest prilej. Scopul-cheie al manifestării este motivarea tinerilor să devină voluntari şi deopotrivă construirea unei imagini pozitive despre voluntariat.

voluntariat (3)

 

O gamă variată de activități

Organizatorii au pregătit numeroase suprize: un concurs maraton prin care echipe de câte 2 tineri s-au întrecut în a găsi răspunsuri la întrebări despre activitățile ONG-urilor și instituțiilor participante; activități interactive la standuri (întreceri distractive, face-painting, teste de personalitate, karaoke și multe altele) și concursul de creație „Simbolul Voluntariatului” prin care tinerii ce combină cel mai bine pasiunea pentru artă cu cea pentru voluntariat și protecția mediului au avut ocazia de a câștiga un aparat foto. Orice persoană care dorește să practice voluntariatul are multiple avantaje mai ales în planul unei dezvoltări personale durabile – așa cum a explicat Cristina Bala, directoarea Asociației Stea Satu Mare.

voluntariat (2)

Program artistic bogat

În spațiul din fața statuii lui Vasile Lucaciu a fost amenajat un loc pentru desfășurarea momentelor artistice programate pentru eveniment. În cadrul programului artistic al festivalului au fost prezenți cei de la Loga Dance, Open Wings Studio, Melany Pfeifer, voluntarii de la Liceul Ortodox Nicolae Steihardt și cei de la Liceul Teoretic German Johann Ettinger, împreună cu beneficiarii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare.

Prima ediţie a Festivalului Voluntariatului s-a derulat anul trecut. Faptul că evenimentul se află deja la a doua ediție indică nu doar perseverență din partea organizatorilor, ci și un impact pozitiv care s-a perpetuat și care se dorește a fi amplificat anul acesta.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts