More


  FOTO. Milioane de români au părăsit țara. România, locul doi după Siria

  - Advertisement -

  borbely1

  Prezent astăzi la Satu Mare, Consilierul de Stat și Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbély, unde a prezentat programul de dezvoltare durabilă a României, a tras un serios semnal de alarmă în ceea ce privește depopularea țării, mai ales în ceea ce privește populația activă.

  ”Trebuie să explicăm și cetățenilor și instituțiilor cum am putea instituțional să implementăm acest concept care are 17 obiective. Pot să exemplific cât de important e să încercăm să implementăm acest concept de dezvoltare durabilă în România.

  borbely2

  De exemplu, din România, conform datelor ONU, după Siria, unde este război civil de câțiva ani de zile, în ultimii 10 ani au plecat cei mai mulți cetățeni în străinătate să lucreze, mai ales în Uniunea Europeană. Au plecat 3,6 milioane de cetățeni care înseamnă 35% dintre cetățenii activi. Deci 35% din cetățeni activi din România în momentul de față lucrează în străinătate. Din 2009 până în 2015 au plecat din România 28.000 de asistente medicale și 14.000 medici.

  Vă dau și un alt exemplu care ține de Satu Mare. Aici durata de viață este cu patru ani mai ică decât la București. Deci în Satu Mare, în momentul de față, speranța de viață la bărbați este de 69 de ani, iar la femei de 76 de ani”, a precizat László Borbély.

  borbely3

  Agenda 2030 include un set de 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (fără sărăcie, zero foame, sănătate şi stare de bine,educaţie de calitate, egalitate de gen, apă curată şi igienă, energie accesibilă şi curată, muncă decentă şi creştere economică, industrie, inovaţie şi infrastructură, inegalităţi reduse, oraşe şi localităţi durabile, consum şi producţie responsabile, acţiune asupra climei, viaţa sub apă, viaţa pe pământ, pace, justiţie şi instituţii puternice, parteneriate pentru obbiective) şi un plan de acţiune pe următorii 15 ani, pentru eradicarea sărăciei extreme, combaterea inegalităţilor, a injustiţiei şi protejării planetei până în anul 2030.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img