FOTO. Restricțiile impuse de pesta porcină africană, ridicate în județ. Ce a determinat această decizieRestricțiile impuse de apariția pestei porcine africane în județul Satu Mare au fost ridicate astăzi, în urma ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor convocată de prefectul Darius Filip.

 

În cadrul şedinţei s-a votat Decizia Nr.4 din 17.10.2017 prin care Unitatea Locală de Decizie a hotărât: ridicarea restricțiilor începând cu 16.10.2017 în zona de protecție și supraveghere din jurul focarelor de pestă porcină africană din Satu Mare zona Balta Blondă, ca urmare a aplicării măsurilor stabilite de legislația sanitar veterinară cu privire la pesta porcină africană și a rezultatelor obținute.

Decizia a fost luată în baza următoarelor situații:

⦁ Pe teritoriul localităților situate în zona de protecție și zona de supraveghere nu există animale bolnave sau ținute sub observație;

⦁ Rezultatele examenelor de laborator pe probe recoltate din zona de protecție, zona de supraveghere sunt cu rezultat negativ în direcția pestei porcine africane;

⦁ S-au realizat integral măsurile de profilaxie și combatere;⦁ Au trecut 30 de zile de le efectuarea dezinfecției preliminare.

Prefectul a adăugat faptul că în continuare e nevoie de multă vigilenţă mai ales în zonele de frontieră şi a solicitat atenţia sporită a fiecărei instituţii cu atribuţii legate de acest subiect. De asemenea reacţia rapidă şi comunicarea constantă reprezintă cheia succesului, aşa cum s-a dovedit şi în cazul din Balta Blondă.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts