Gala Cantus Mundi, la Medieșu AuritGala Cantus Mundi

Programul Național Cantus Mundi este cea mai mare platformă de integrare socială prin muzică din România.

Creat în urmă cu 5 ani, la inițiativa maestrului Ion Marin și prin implicarea voluntară a membrilor Corului Madrigal, Programul Național Cantus Mundi a fost instituționalizat în 2014, fiind desfășurat de Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin. Până acum, peste 20.000 de copii care cântă în cor s-au înscris în program, astăzi existând ansambluri Cantus Mundi active în 37 de județe ale României.

La spectacolul de la Medieș au urcat pe scenă 5 coruri Cantus Mundi, și anume: Corul Canticum LTG, Corul Ardente, Corul de la Liceul Teologic Ortodox Nicolae Steinhardt și Corul Excelsior. Aceștia au oferit un program artistic cu totul deosebit. Marea surpriză a spectacolului a constat într-un recital-surpriză oferit chiar de Corul Madrigal din București, care s-a aflat în județul Satu Mare după spectacolul aniversar al Corului Medieșana de la Filarmonica Dinu Lipatti din municipiul Satu Mare de vineri, 6 octombrie 2017.

La eveniment a fost prezent, cum era și de așteptat, primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, care a declarat că este o mare bucurie că un astfel de eveniment are loc la Medieșu Aurit și că seria activităților culturale de acest gen va continua.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts