More


  Marele actor Vasile Blaga, condus pe ultimul drum

  =

  Vasile Blaga 1

  Doliu pentru cultura sătmăreană și cea națională. O adevărată legendă a actoriei, Vasile Blaga, a fost condus ieri pe ultimul drum în cadrul procesiunii ce a avut loc la cimitirul de pe strada Rodnei din municipiul Satu Mare.

  Un număr mare de oameni

  Prilejuită și de o vreme potrivită, nici însorită, nici foarte rece, înmormântarea marelui actor Vasile Blaga a reunit un mare număr de oameni, de la familie, apropiați, rude, până la personalități marcante ale culturii sătmărene atât din zona de actorie, cât și muzică. Au fost prezenți de asemenea reprezentanți ai mai multor instituții – toți cu intenția de a aduce un ultim omagiu, măcar prin prezență și o coroană de flori – acelui care a fost un actor deosebit, Vasile Blaga.

  O lipsă ce nu poate fi măsurată

  În peste 30 de ani de activitate, Vasile Blaga a radiat mereu energie pozitivă, a dat totul pentru teatru și și-a iubit necondiționat publicul, iar acesta din urmă, la rându-i, i-a răsplătit fidelitatea, adulându-l la fiecare spectacol și la fiecare apariție pe scena culturală a Sătmarului și a țării. Aparițiile TV de la Antena 1, cele peste 200 de spectacole de teatru și nenumăratele momente și evenimente culturale reprezintă cartea de vizită a lui Vasile Blaga, un CV extraordinar pentru unul dintre cei mai mari actori pe care i-a dat Satu Mare. Carisma aparte, buna dispoziție alimentată mereu cu energie și vitalitate, precum și elementul surpriză pe care l-a oferit cu fiecare spectacol l-au așezat pe Vasile Blaga pe cele mai înalte culmi ale culturii sătmărene. Viața i-a dat teatrul, iar teatrul i-a dat viață pentru că teatrul este asemeni vieții, impresionant, dar și imprevizibil.

  Într-o postare de pe Facebook, Aldo Blaga, fiul actorului, a scris următoarele: “Prima noapte acasă fără el… nu-i mai aud tusele… sau ocazionalele gemete… nu aud clopoțelul ce i-l pusesem la dispoziție să mă trezească la orice oră dacă avea nevoie de ceva… nu mai e decât liniștea apăsătoare…
  N-a mai rămas decât dor.
  Unul incomensurabil…
  Te iubesc, tati.”

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img