Proiecte de infrastructură în SocondComuna Socond se află în Zona folclorică a Codrului din județul Satu Mare și are 5 sate aparținătoare: Cuța, Hodișa, Socond, Soconzel și Stâna. Aici, proiectele de lucru la infrastructură sunt în plin proces de desfășurare.

Socond

“În această perioadă, ne ocupăm cu trimiterea proiectului tehnic pentru introducere de apă în trei localități: Cuța, Stâna și Hodișa. Finanțarea este deja aprobată. Trebuie doar să trimitem documentația pentru a obține contractul de finanțare. Mai avem alte patru proiecte în derulare, la măsura 322, pentru care am făcut deja recepție în proporție de 70%. Mai avem la apă, canal. Avem încă tot o lucrare de introducere apă la Soconzel. Chiar săptămâna aceasta sper să facem o recepție. E gata extinderea, gospodărirea este gata. Tot la final suntem și cu un proiect pe drumuri interioare în Stâna, pe lungime de 4 km și jumătate. Mai trebuie făcute niște acostamente și anumiți parapeți sau podețe. Suntem de asemenea în derulare cu încă un proiect pe drumuri interioare de 10 km, a cărui realizare e deja undeva la 80%.” – a declarat primarul comunei Socond, Ioan Crasnai

De asemenea, primarul din Socond a mai semnalat starea nefavorabilă a drumurilor județene din regiune și spune că a obținut o promisiune de la autoritățile județene că după 15 octombrie se vor începe lucrări efective de reabilitare.

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts