REALITATE. Unul din doi sătmăreni are mașină. Peste 131 de mii în județtrafic

Drumurile din județul Satu Mare se dovedesc a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de autovehicule înmatriculate. În evidențele Serviciului de Înmatriculări Satu Mare sunt înregistrate peste 131 de mii de autovehicule. Adică o mașină la doi sătmăreni.

Nebunie după anularea taxei auto

Pe data de 1 februarie a fost anulată taxa auto, indiferent de forma sa. De atunci și până în prezent, numărul autovehiculelor înmatriculate în județul Satu Mare aproape că s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

trafic

Astfel, potrivit datelor furnizate pentru Gazeta de Nord vest de Serviciul de Înmatriculări Satu Mare, de la 1 februarie și până în prezent în județ au fost înmatriculate 18.635 de autovehicule, cu 7.093 mai multe decât în aceeași perioadă, când au fost înmatriculate 11.542 de mașini.

O mașină la doi sătmăreni

În aceste condiții, parcul auto din județul Satu Mare a ajuns, în prezent, la 131.135 de autovehicule. Dacă ținem cont de faptul că populația județului Satu Mare este de circa 340.000 de locuitori, se poate constata că există o mașină la 2,5 sătmăreni.

trafic

În altă ordine, dacă sunt scoși din ecuație cei circa 60.000 de sătmăreni care au sub 18 ani, rezultă că fiecare doi sătmăreni au câte o mașină.

Traficul supraaglomerat

Toate acestea conduc la o situație greu de gestionat: traficul supraaglomerat. Infrastructura rutieră a rămas aceeași de cel puțin 20 de ani, interval de timp în care numărul autovehiculelor care circulă prin județ a crescut de cel puțin 10 ori.

trafic

Aglomerațiile cele mai mari sunt înregistrate în municipiul Satu Mare, mai ales în zona celor două poduri de peste Someș. Din cauza supraaglomerației în trafic, se produc și foarte multe accidente, unele soldate cu victime umane. Cel puțin 26 de persoane și-au pierdut viața în urma unor astfel de evenimente rutiere.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts