More  Robii băncilor. Sătmărenii au datorii în bănci de aproape 3 miliarde de lei

  - Advertisement -

  banca3

  La cât de ridicat este nivel datoriilor pe care sătmărenii îl au față de instituțiile bancare, se poate spune că aceștia au devenit, treptat, robii băncilor. Potrivit datelor făcute publice de Banca Națională a României, în luna august, valoarea creditelor contracte de sătmăreni era de aproape 3 miliarde de lei.

  Astfel, în luna august, sătmărenii avea datorii la bănci, în baza creditelor contractate, în valoare de 2,86 miliarde de lei, cu peste 250 de milioane de lei mai mari decât în luna august a anului 2016.

  Dintre acestea, 1,8 miliarde de lei (1,5 miliarde în 2016) erau la creditele în lei, în timp ce ceva mai mult de un miliard de lei (1,12 miliarde lei în 2016) la creditele în valută.

  Partea bună a lucrurilor constă în faptul că au scăzut restanțele la plate creditelor. Dacă anul trecut, în august, valoarea totală a acestor datorii erau de 144,2 milioane lei (108,4 milioane în lei, respectiv 35,8 milioane la cele în valută), în august 2017 aceste datorii au scăzut la mai mult de jumătate, adică 67,2 milioane lei (46,9 la creditele în lei, respectiv 20,3 milioane la cele în valută).

  Cum ROBOR-ul crește în fiecare săptămână, care aduce cu sine și creșterea ratelor care trebuie achitate băncilor pentru creditele contractate, ne putem aștepta ca valoarea restanțelor să crească în perioada următoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts