More


  Salariu nesimțit al unei foste secretare de primărie din județ. Comisarii Curții de Conturi au rămas mască

  - Advertisement -

  bani-realitatea

  Fosta secretară a unei primării de comună aflată în apropierea municipiului Satu Mare a primit un salariu de-a dreptul nesimțit cât timp s-a aflat în funcție. Totul a ieşit la iveală după un control al Curţii de Conturi, care mai arată că şi edilul, viceprimarul şi un poliţist local au încasat, ilegal, zeci de mii de lei. Prejudiciul total depăşeşte 330.000 de lei, scriu cei de la Digi24.ro

  Peste 23.000 de lei pe lună. Acesta este salariul pe care l-a primit fosta secretară a Primăriei Păulești, Eva Sava, potrivit raportului făcut de Curtea de Conturi.

  Primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, a declarat pentru Digi24.ro”Este de-a dreptul o anomalie pe care eu, sincer vă spun, nu pot să mi-o explic. Astfel de anomalii au mai fost și în alte luni, spre exemplu s-a ajuns într-o altă lună la 23 de mii de lei net.”

  Zenoviu Bontea este primar din iunie anul trecut. S-a crucit când a văzut sumele ameţitoare remunerate ilegal, semnalate de controlul Curţii de Conturi.

  ”Spre exemplu, în februarie 2016, secretara comunei Păulești, doamna Sava Eva, a încasat 19.000 lei”, a mai spus primarul.

  Documentele arată că doar secretara primăriei din comună a încasat, nejustificat, peste 230.000 de lei. Jumătate reprezintă sporuri şi indemnizaţii de conducere, iar cealaltă jumătate… alte sume. Femeia se apără și a declarat pentru Digi24 că banii i se cuveneau.

  ”Dacă se verifică actele atunci trebuie să reiasă că eu, pe lângă salariu, am primit retroactiv bani pentru proiect. Atât comentez, nimic altceva”, a declarat fosta secretară.

  Primarul Zenoviu Bontea este de altă părere:

  ”A susținut că ar fi luat sporuri pentru administrarea fondurilor europene, dar pentru aceasta trebuia să aibă niște ștate, niste pontaje, așa zice legea, ori acelea nu există.”

  Curtea de conturi a mai descoperit că de bani nemeritaţi au mai beneficiat fostul primar, viceprimarul, dar şi un fost poliţist local, fiul contabilei primăriei de la acea vreme. Prejudiciul în cazul lor este de peste 100 de mii de lei.

  Odată cu primirea deciziei Curții de Conturi, primăria va începe procedura de recuperare a banilor.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img