Situația manualelor auxiliare. În ce condiții pot fi folositeAnul școlar 2017-2018 a început cu informația că manualele auxiliare sunt strict interzise în utilizarea la clase. Cu toate acestea, a trecut deja o lună de când a început școala, iar manualele auxiliare sunt în continuare folosite.

Manualele auxiliare sunt un subiect dezbătut în fiecare an școlar și situația nu pare a fi clară niciodată. Legea nu este respectată integral, astfel că la clase și în prezent se folosesc aceste manuale mai preferențial sau nu, cu toate că anul școlar a început cu ideea că ele sunt interzise. Cum e situația din punct de vedere oficial, explică succint inspectorul școlar general Călin Durla.

“Conform deciziei ministrului, auxiliarele care nu au fost avizate, nu au permisiunea de a fi folosite în școli. În acest moment sunt în proces de avizare auxiliarele noi. Până duminica trecută s-au depus preavize la CNAI. Așteptăm decizia lor, după care manualele avizate vor putea fi folosite.” – a declarat Călin Durla, inspector școlar general

Se așteaptă așadar o soluționare a acestei problematici în cel mai scurt timp și în cea mai eficientă manieră.

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts