VIDEO. Primarul amână despăgubirile pentru al treilea pod. Ce explicații dăDemararea procedurilor de expropiere pentru realizarea celui de-al treilea pod peste Someș la Satu Mare au fost amânate. La solicitarea primarului municipiului Satu Mare, proiectul de hotărâre privind aceste expropieri, ce trebuia dezbătut în cadrul ședinței extraordiunare de astăzi a Consiliului Local, a fost retras de pe ordinea de zi.

În cadrul ședinței, edilul șef a explicat și de ce a solicitat acest lucru.

”Au fost constatate anumite neclarități, neconcordanțe, în legătură cu raportul de evaluare aferent proiectului de hotărâre nr 1 în legătură cu investiția Pod peste râul Someș, strada Ștrandului, astfel că retrag de pe ordinea de acest punct. Totodată, vă informez că am solicitat serviciilor de specialitate să procedeze cu celeritate la claridicarea aspectelor semnalate, care sunt de ordin juridic, respectiv de patrimoniu. Lucrăm contra-cronometru, din păcate, cu toate că știm cu toții de mai mulți ani de zile că este nevoie de acest proiect vital pentru municipiul Satu Mare, abia în acest an procedăm la demararea procedurilor de expropiere, în legătură cu traseul viitoarei investiții Podul peste rîul Someș, dar cred că în câteva zile vor putea fi clarificate aceste aspecte și de îndată ce vom avea documentele ce mai lipsesc, vom convoca o nouă ședință extraordinară. Sperăm că vom rezolva această problemă în 3-4 zile”, a explicat primarul.

Potrivit unui plan întocmit de un topograf autorizat, 16 persoane, fizice sau juridice, vor fi despăgubite. Valoarea totală a despăgubiri este de 4.238.619 lei.

În prima fază este vorba despre despăgubirile pentru terenurile arabile, în suprafață de 11.508 mp, în valoare totală de 2.646.840 lei.De asemenea, ar mai urma despăgubiri în cuantum total de 1.591.778 pentru curți și imobile.

Rămâne de văzut în cât timp vor reuși specialiștiii să remedieze neconformitățile de care vorbea primarul.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts