VIDEO/FOTO.Capela din cimitirul Sătmărel, sfițită de PS Iustin. Slujbele de înmormântare se vor face aicisatmarel3

Prea Sfințitul Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului, a sfințit astăzi capela din cimitirul localității Sătmărel, recent ridicată de credincioșii aceștei parohii. La slujba de sfințire, dar și la Liturghia Arhierească care a urmat, au participat un număr mare de preoți dar și de credincioși.

Atât la slujba de sfințire a capelei mortuare, cât și la Liturghia Arhierească care a urmat, PS Iustin a fost ajutat de un sobor de preoți printre care protopopul de Satu Mare, Ioan Socolan, precum și preotul paroh de Sătmărel, Ovidiu Fărcaș.

satmarel satmarel1 satmarel3 satmarel4

 

De asemenea, au mai fost prezenți un număr însemnat de credincioși, atât din Sătmăreni, fii ai satului, cât și invitați ai acestora. Printre aceștia pot fi evidențiați deputatul PSD de Satu Mare, secretarul Camerei Deputaților, Ioana Bran, consilierul județean Ciprian Ardelean, sau consilierii locali de Satu Mare, Radu Roca, Manuela Rogoz sau Octavian Ardelean, precum și consilierul eprahial, Mircea Leţiu.

satmarel7 satmarel8 satmarel9 satmarel2

După ce PS Iustin a fost întâmpinat de o delegație coordonată de consilierul local Radu Roca, s-a desfășurat slujba de sfințire a capelei. Aceasta a fost construită în stil ortodox, cu cupolă, și are hramul Sfântul Mare Mucenic, Teodorul Tiron.

În predica sa, PS Iustin a arătat de ce trebuie construite astfel de capele în cimitire.

satmarel5 satmarel6 satmarel10 satmarel11

”Am sfințit astăzi această nouă realizare a credincioșilor din Sătmărel în frunte cu păstorul lor sufltesc, părintele Ovidiu, și anume o capelă de cimitir. Tradiția Bisericii Ortodoxe, arată că într-un cimitir există o capelă de cimitir care, în părțile din sud și din Moldovă era o adevărată biserică. Acolo se săvârșeazu slujbele pentru pomenirea celor adormiți. De câte unul dintre frații și sorurile noastre în credință pleca la Domnul, trupul neînsuflețit era așezat în capela de cimitir și acolo se făcea ultima Sfânta Liturghie.

satmarel12 satmarel14 satmarel13
De acum înainte, și la Sătmărel, aici, în această capelă, se vor face slujbele de înmormântare. Îl felicităm pe părintele Ovidiu, Consiliul Parohial și pe credincioși, arătăm prețuire pentru cei care au contribuit la înălțarea acestei frumoase capele, în stil ortodox. Părintele Ovidiu i-a dat un sfânt ocrotitor”, amai spus PS Iustin.

A urmat, apoi, Liturghia Arhierească la finalul căreia, PS Iustin a acordat distincții și diplome tuturor celor care au muncit la ridicarea acestei capele.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts