More


  VIDEO/FOTO. Tragedie în Țara Oașului. Un copil a murit înainte de naștere. Medicii au refuzat cezariana

  - Advertisement -

  copil1

  O tânără de numai 24 de ani din Negrești Oaș a născut un copil mort după ce medicii de la spitalul din oraș au lăsat-o să zacă o noapte întreagă în dureri cumplite! Motivul pentru care au refuzat să îi facă cezariana este strigător la cer, spun cei de la KANAL D.

  O gravidă în 9 luni a adus pe lume un copil mort după ce medicii din Negrești-Oaș au lăsat-o să zacă o noapte întreagă, în dureri cumplite, în loc să-i facă cezariana. Motivul este halucinant: anestezistul nu are program și pe timpul nopții. Ca urmare, tânăra de 24 de ani a fost trimisă cu o ambulanță la Satu Mare, dar pentru prunc a fost prea târziu.

  Roxana, o tânără de 24 de ani trebuia să aducă pe lume o fetiță frumoasă și sănătoasă pe nume Sofia. Miercurea trecută, în apropiere de termen, femeia a început să aibă dureri îngrozitoare în zona pântecelor și a crezut că intră în travaliu. S-a dus la maternitatea din Negrești Oaș, la medicul ginecolog care a monitorizat-o pe toată durata sarcinii și care a asigurat-o că totul e în regulă. După două nopți în care i s-a făcut doar o injecție, durerile s-au intensificat, astfel că vineri seara s-a prezentat din nou la spital.

  ”Toți se miră de ce un copil la 3,6 kg, la 52 de centimetri, fără niciun defect exterior, cineva îl lasă să moară. Era un copil mare, frumos, normal. Dacă luau măsurile de rigoare, îl aveam acum”, a declarat, pentru KANAL D, Antonela Vasiuc, bunica bebelusului decedat.

  Tatăl copilului, Iancu Vasiu, este de părere că bebelușul a murit din cauza doctorilor.

  ”Fetița a fost în regulă, nici bolnavă, nici nimic. Numai din cauza doctorului”, a spus acesta.

  copil2

  Bunica copilului mai spune că a discutat cu doctorul pentru operația de cezariană, dar acesta i-a spus nu este necesară.

  ”De două ori l-am întrebat (pe doctor): sigur nu e nicio problemă? Facem cezariană dacă e necesar. Nu e necesar, travaliul nu a început. Noi vrem să nască natural, dar dacă nu poate, îi faceți cezariană? Sigur, nicio problemă, mâine dimineață îi facem eco și vedem cum e”, descrie bunica discuția sa cu medicul.

  Doar că Roxana și fetița ei nenăscută n-au mai rezistat până a doua zi. În miez de noapte, rudele au aflat că starea tinerei s-a agravat și că va fi trimisă cu ambulanta la spitalul din Satu Mare.

  ”Medicul mi-a spus: mamă, ia-ți copilul dacă nu vrei să moară, sau vrei să se nască un copil mort? Asta mi-a spus medicul nervos, când l-am întrebat de ce nu îi face cezariană aici. Și la un moment dat zice ” NU AVEM ANESTEZIST”, mai povestește bunica.

  copil3

  Pe drum spre spitalul din Satu Mare, însă, copilul a murit în pântecele mamei.

  ”În momentul prezentării la unitatea noastră, nu se percepeau bătăile cordului fetal, se presupune că fătul era deja decedat”, a declarat pentru KANAL D, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Constantin Demian.

  La spitalul din Negrești-Oaș nimeni n-a vrut să ofere un punct de vedere reporterilor KANAL D. Contactat telefonic, medicul pe care familia îl consideră vinovat pentru moartea bebelușului a recunoscut că anesteziștii lucrează în gărzi, doar pe timpul zilei.

  ”Spitalul din Negrești nu are medic anestezist după masa și noaptea. Nu sunt gărzi de medic anestezist și nu se poate opera.
  Dânsul nu poate veni dacă e nevoie?
  Nu, medicii anesteziști stau în Satu Mare, amândoi.
  Pai și dacă pacientul are nevoie urgență ?
  Se cheamă ambulanța și se duce la Spitalul de Urgență din Satu Mare”.

  Rudele acuză, în plus, că atitudinea medicului a fost una arogantă și sfidătoare – comportament de care a dat dovadă și în discuția cu reporterul KANAL D.

  Rudele îndurerate și-au angajat un avocat și ieri au depus plângere atât la poliție, cât și la Colegiul Medicilor.

  SURSA TEXT FOTO ȘI VIDEO: KANAL D  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img