More


  Ce-l așteaptă pe Mani la Dakar 2018

  - Advertisement -

  Raliul Dakar va sărbători patru decenii de existență în 2018, organizatorii pregătind pentru această ocazie specială un traseu extrem de dificil, care va include trei țări, Peru, Bolivia și Argentina, și îi va pune serios la încercare pe concurenți pe cei peste 8.700 km ai săi.

  Ediția de anul viitor a celebrului raliu-raid, a zecea consecutivă desfășurată pe continentul sud-american, va debuta pe 6 ianuarie în capitala peruană Lima, urmând să se încheie pe 20 ianuarie, în orașul argentinian Cordoba, care găzduiește anual o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

  Cei aproximativ 500 de piloți prezenți la start, printre care se va afla și sătmăreanul Emanuel Gyenes, la cele patru categorii (auto, moto, quads și camioane), vor avea de parcurs o distanță totală de peste 8.700 km, cea mai lungă de până acum, împărțită în 14 etape. Traseul va fi unul variat, caravana urmând să traverseze zone deșertice, drumuri situate la altitudini mari, râuri și dune, până la punctul final al cursei.

  “Vom avea condiții de cursă extrem de diferite de la o țară la alta”, a subliniat directorul Raliului Dakar, Etienne Lavigne.

  Acesta a precizat că “nu se teme de El Nino”, fenomenul meteorologic care a provocat anularea a peste 30% din părțile cronometrate ale ediției 2017.

  “Ediția 2018 este una mai specială, deoarece va fi cea de-a 40-a din istoria cursei. Avem un traseu excepțional, cu trei țări, Peru, Bolivia și Argentina, un triptic andin pe care îl iubesc foarte mult, deoarece vom avea trei geografii extrem de diferite, trei condiții de cursă și climatice de asemenea foarte variate. Sunt foarte mulțumit că revenim în Peru după cinci ani”, a adăugat responsabilul Raliului Dakar.

  Lavigne a mai dezvăluit că, pentru a marca cea de-a 40-a aniversare a cursei, va fi organizată o paradă după încheierea ultimei etape, ocazie cu care vor fi prezentate, pe ecrane uriașe, “marile momente ale Raliului Dakar, în fața unui public numeros, deoarece Cordoba este un teritoriu al pasionaților de sporturi mecanice”. “Riscăm să avem foarte, foarte multă lume”, a mai spus Etienne Lavigne în cursul unui interviu acordat AFP.

  Mani va avea numărul 28
  Mani Gyenes va avea numărul 28 la clasa moto. ”Sper să-mi poarte noroc” a scris campionul nostru pe pagina personală de facebook.

  ”Intermotor Line Satu Mare (Szabi si Laci) imi pregatesc motocicleta de raliu pentru a 8-a mea participare la Dakar ce va incepe pe 6 ianuarie din Lima. Tot ei vor veni cu mine in America de Sud sa imi ofere asistenta. Motorul a fost facut de la A-Z, schimbat vilbrochen, piston, rulmenti ambielaj + tot ce era nevoie”, a mai punctat Gyenes, care ieri a fost la Le Havre pentru a-şi îmbarca motocicleta spre America de Sud.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img