More


  Contra – Sperăm să rămânem neînvinși după amicalele cu Turcia și Olanda

  - Advertisement -

  Selecționerul echipei naționale, Cosmin Contra, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că speră ca România să rămână neînvinsă după partidele amicale cu Turcia și Olanda programate la 9, respectiv 14 noiembrie.

  “Pentru mine să joc împotriva unui antrenor cu o asemenea carieră cum este Mircea Lucescu e o onoare. Sper să pregătesc cât mai bine meciul, să arătăm bine și să câștig. Sperăm să rămânem neînvinși după aceste meciuri amicale. Mă interesează rezultatul, dar mă interesează în primul rând jocul. Vreau să avem aceeași determinare, aceeași dorință și poate mai multă încredere pe faza de atac. O să încercăm să fim mai incisivi pe faza ofensivă și dacă vom avea aceeași atitudine de la ultimele două meciuri atunci sigur vom avea și rezultate.Nu sunt mulți jucători convocați. Sunt două amicale și încerc să văd cât mai mulți jucători în puținul timp pe care îl am la dispoziție pentru ca la începutul Ligii Națiunilor să știu pe cine pot să mă bazez”, a spus tehnicianul.

  Contra a menționat că pentru el nu este important dacă vreunul dintre jucătorii convocați va alege să joace în aceste amicale cu tricoul cu numărul 10. “Nu știu cine va lua tricoul cu numărul 10. Băieții discută între ei și își aleg numerele. La meciul cu Kazahstan s-a oferit Gicu Grozav, iar în Danemarca nu s-a oferit nimeni să ia tricoul cu numărul 10. Dar nu cred că e așa o problemă tricoul cu numărul 10. E o problemă dacă nu câștigăm. Sper cât mai curând să apară un Hagi la națională. Avem o generație la tineret care dă semne că poate să facă pasul în număr mare la prima reprezentativă. Se poate să avem zece ani o generație foarte bună”, a menționat Cosmin Contra.

  El a explicat că va merge în Italia pentru a-l convinge pe Radu Ștefan (Lazio Roma) să revină la echipa națională a României. “Nu știu dacă o să îl avem și pe Radu Ștefan. Poate e o misiune imposibilă, așa cum am văzut scris prin presă. Sunt Tom Cruise II… dar eu o să merg la el să îl ascult. O să îi spun și punctul meu de vedere și poate o să-l sensibilizez. Nu știu, am fost colegi, știu cum gândește. Dar o să vedem dacă revine la sentimente mai bune”, a adăugat selecționerul.

  Cosmin Contra a precizat că nu a primit încă un răspuns de la Cristian Chivu, căruia i-a propus să vină în staff-ul său la echipa națională. “Încă nu mi-a răspuns. Nu știu dacă aștept să răspundă. El e la Coverciano, încearcă să își scoată licența A și B. Iar la sfârșitul lui noiembrie când va avea carnetul de antrenor atunci vom vedea ce răspuns va da”, a afirmat Contra.

  Echipa națională a României s-a reunit, duminică, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia pentru pregătirea partidelor amicale cu Turcia și Olanda. Primul meci este programat la 9 noiembrie, de la ora 20.15, pe stadionul ‘’Dr. Constantin Rădulescu’’ din Cluj Napoca, iar al doilea în 14 noiembrie, de la ora 21,00, pe Arena Națională din București.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img