More


  Sătmărenii lăudați în raportul “Săptămânii Europene a Sportului!”

  =

  Ședința de diseminare a Proiectului Săptămana Europeană a Sportului a avut loc în Brașov, la Cheile Grădiștei. În cadrul ședinței s-a discutat Raportul SES și s-au prezentat activitățile de către fiecare participant din județele în care s-au desfășurat aceste activități în perioada 23-30 septembrie 2017.

  Ședința a fost condusă de președintele FRSPT prof. dr. Alin Larion și secretar general a federației Flavia Epureanu. Președintele a prezentat județele participante și a mulțimit responsabililor din județe pentru efortul depus și pentru rezultatele obținute. A arătat că în acest an au  participat un număr de peste 75.000 de participanți situandu-ne, Romania, în prima parte a clasamentului între țările europene. Fiecare participant a prezentat Raportul SES pentru județul pe l-a reprezentat. Primul județ care a fost invitat să prezinte raportul a fost județul Satu Mare, urmat de județele Vâlcea, București, Maramureș, Argeș. Prof. Adrian Meszaros, preşedintele AJSPT Satu Mare, a subliniat că la baza unei acțiuni de amploare stă organizarea și cuprinderea iubitorilor de sport cu experiență dornici să vină in sprijinul sportului. În județul Satu  Mare se poate spune că AJSPT în colaborare cu DJST, Inspectoratul Școlar, Primăriile și Consiliile Locale, Școlile din Județ, Consiliul Județean , Prefectura, Poliția și nu în ultimul rând presa locală au avut o mare contribuție la reușita acestei acțiuni europene.

  Scopul SES a fost de a promova un stil de viață activ și sănătos în rândul tuturor categoriilor de varstă prin practicarea exercițiului fizic și a sportului. Manifestările sportive au păstrat tematica edițiilor anterioare incluzând activități fizice la locul de muncă, activități fizice în aer liber, în mediul educațional, activități în cluburi și în centre fitness.

  La nivel de județ Satu Mare activitățile au cuprins cateva zone: Carei, Negrești-Oaș, Medieșu Aurit, Bârsău și Satu Mare. Întrecerile s-au desfășurat în spiritul fair-playului începand de la preșcolari pană la pensionari. Participanții au fost răsplătiți cu diplome, tricouri, medalii, cupe. Pentru rezultatele frumoase obţinute de judeţul Satu Mare, la această acţiune domnul profesor a fost felicitat de preşedintele federaţiei şi de secretarul general. Se aduc  mulțumiri FRSPT și tuturor celor care într-un fel sau altul au contribuit la reușita acestor activități.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img