More


  ALARMĂ la URGENȚE. Mai multe persoane din Oaș în stare critică

  - Advertisement -

  Mai multe persoane din Țara Oașului, mai precis din comuna Batarci, au ajuns aseară la Urgențe după ce au consumat carne de porc infestată cu trichinella spiralis. Este vorva, în total, de 14 persoane, zece adulți și patru copii care, după ce au fost consultați la UPU au fost redirecționați spre Spitalul de Boli Contagioase.

  ”Pe parcursul nopții ambulanțele serviciului nostru au transportat din UPU Satu Mare, pentru consult, la Spitalul de Boli Infectioase un număr de 14 persoane (4 copii si 10 adulti), toate suspicionate de Trichineloză, urmare a consumului de carne de porc infestată”, se arată într-un comunicat de presă remis de Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare.

  După ce au fost consultate toate persoanele, trei dintre acestea au rămas internate în spital. Este vorba despre soț și soție și mama unuia dintre ei.

  Mai grav este faptul că din porcul infestat cu Trichineloză a fost transportată carne și în Belgia, de unul dintre copiii familiei care a scarificat porcul, astfel că s-a luat legătura și cu acesta pentru a fi pus în gardă.

  Este al doilea caz de trichineloză la om din acest sezon după cel din data de 5 ianuarie când o întreagă familie din Râtu Mare a fost internată la Contagioase cu Trichineloză.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img